Hiddink haalt Luuk de Jong bij Oranje

Reacties

Luuk de Jong mag zich alsnog melden bij het Nederlands elftal. Bondscoach Guus Hiddink heeft hem opgeroepen als vervanger van Nigel de Jong.

Hiddink haalt Luuk de Jong bij Oranje

De AC Milan-middenvelder haakte maandagmiddag af met een hamstringblessure. Eerder meldde ook Ajacied Davy Klaassen zich al af. Hij werd vervangen door Leroy Fer (QPR).

Hiddink riep in plaats van een middenvelder de PSV-spits op als vervanger van zijn naamgenoot bij AC Milan. Daarmee beloont de bondscoach de aanvaller, die zeven interlands op zijn naam heeft staan, voor zijn spel bij PSV. De laatste speelminuten van Luuk de Jong dateren alweer van 29 februari 2012, toen Oranje op Wembley met 3-2 won van Engeland. Daarna zat de nu 24-jarige aanvaller, die in het buitenland bij Borussia Mönchengladbach en Newcastle United geen indruk kon maken, ook nog bij de selectie voor het EK 2012.

Door het alsnog oproepen van Luuk de Jong herbergt de selectie van Oranje voor het oefenduel van woensdag met Mexico en het EK-kwalificatieduel met Letland van zondag weer 23 man. Met Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar had Hiddink eerder al twee andere centrumspitsen opgeroepen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.