De Jong: 'We winnen ook als we het moeilijk hebben'

Luuk de Jong was blij met de veerkracht die PSV toonde tegen Heracles Almelo (1-2 winst): 'Dit geeft een heerlijk gevoel', aldus de spits van PSV tegenover Voetbal International.

PSV kwam in Almelo in de 29ste minuut op achterstand door een doelpunt van Bryan Linssen, maar vocht zich op karakter toch naar de zege. De Jong maakte vlak voor rust de gelijkmaker en in de 92ste minuut bezorgde Karim Rekik de Eindhovenaren drie punten.

'Ik raakte hem niet eens goed', bekende de mandekker. 'Maar dat maakt niet uit. Het is een mooi gevoel om zo de winnende te maken. Heracles kreeg het na een uur moeilijk, wij konden nog wel wat geven. Dit zijn heel belangrijke punten. Ik meld me met een goed gevoel bij Jong Oranje.'

De Jong was ook content met de overwinning. 'We zijn blijven drukken. Het geeft een heerlijk gevoel dat we deze zware periode zo kunnen afsluiten. We kunnen op een moeilijke dag de knop omzetten en energie erin blijven stoppen. Ondanks het feit dat we een jonge ploeg hebben.'

Dankzij de ontsnapping tegen Heracles behoudt koploper PSV de marge van vier punten op achtervolger Ajax. 'We winnen ook als we het moeilijk hebben. We zijn op de goede weg', besloot De Jong.