Heracles zegevierde in Almelo nog nooit tegen PSV

Reacties

● Heracles verloor er tien en won geen enkele van de voorgaande veertien thuisduels met PSV in de Eredivisie (G4).

Heracles zegevierde in Almelo nog nooit tegen PSV

● PSV incasseerde in de laatste acht Eredivisiewedstrijden op bezoek bij Heracles slechts drie treffers.

● Heracles boekte in 1964 voor het laatst in Eredivisieverband een zege tegen PSV (0-1); sindsdien wonnen de Eindhovenaren 20 van de 23 ontmoetingen (thuis & uit).

● De laatste keer dat Heracles thuis won van een ploeg uit de traditionele topdrie was in augustus 2008 (3-1 tegen Feyenoord).

● Heracles begint voor het eerst sinds de start van het seizoen niet op de achttiende plek. Het is voor het eerst sinds het laatste weekend van maart 2014 dat de ploeg uit Almelo stijgt op de ranglijst (twaalfde naar tiende plek).

● In augustus 2011 hield PSV voor het laatst de nul in een uitwedstrijd tegen één van de huidige Eredivisieploegen (0-3 zege bij ADO Den Haag).

● Acht van de laatste negen tegendoelpunten van PSV in de competitie vielen in uitwedstrijden.

● Bij wedstrijden van PSV vielen dit seizoen zeven rode kaarten (waarvan drie voor de Eindhovenaren), drie meer dan bij elk ander Eredivisieteam.

● Georginio Wijnaldum was betrokken bij drie van de laatste vier PSV-treffers in de Eredivisie op bezoek bij Heracles (twee goals, een assist).

● Phillip Cocu is voor de vijftigste keer eindverantwoordelijke bij een Eredivisieduel (exclusief absentie wegens ziekte). Van de huidige Eredivisietrainers heeft alleen Frank de Boer (65,4%) een hoger winstpercentage dan Cocu (65,3%).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.