Beelden Sport1: Messi speelt Eibar dronken, lof voor Xavi

Reacties

In samenwerking met Sport1 brengt VI.nl beelden van verschillende Europese competities. Bekijk hier hoe Barcelona de eerste competitiewedstrijd ooit bij Eibar (op het hoogste niveau) mede dankzij uitblinker Lionel Messi met 2-0 gewonnen werd.

Beelden Sport1: Messi speelt Eibar dronken, lof voor Xavi

Messi had niet alleen een schitterende solo in huis, maar scoorde ook twee keer. Trainer Luis Enrique (foto) reageerde na afloop enigszins geagiteerd toen hem werd gevraagd naar de wedstrijd. 'Of wij een te laag tempo hanteerde? Misschien moet je dat eens aan de spelers van Eibar vragen? Ik vond het een historische zege; de eerst ooit hier. We hebben ook goed gespeeld; heel efficiënt. We leven in perfecte vorm toe naar El Clásico', keek de Barcelona-coach ook al vooruit naar de kraker tegen Real Madrid van volgende week zondag.

Behalve de glansrol van Messi was er meer reden tot vreugde bij Barça. Xavi speelde zijn 750ste officiële wedstrijd voor de Catalaanse grootmacht. Ploeggenoot Rafinha schat die fraaie mijlpaal op waarde. 'Hij is een ware meester. Een idool. Ik zal altijd kunnen zeggen dat ik met hem gespeeld heb. Geweldig.'

Eibar-Barcelona

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.