VI Live: Willem II wint duel der promovendi

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: Willem II wint duel der promovendi

22.34 uur: AFGELOPEN!
Het eindsignaal klinkt op Woudestein na een tumultueuze slotfase. Willem II wint met 2-3.

22.33 uur: KNOTSGEKKE MINUUT
Een bizarre minuut op Woudestein. Even nadat Ben Sahar de 1-3 maakt namens Willem II, tekent Jeff Stans voor de 2-3. Komt er nog een sensatie?

22.05 uur: VOORSPRONG WILLEM II
Willem II herpakt zich! Ali Messaoud maakt in de 65ste minuut de 1-2 na het omspelen van Kostas Lamprou.

21.56 uur: GOAL EXCELSIOR
Gelijkmaker Excelsior! Met zijn tiende goal van het seizoen maakt Tom van Weert de 1-1 tegen Willem II.

21.36 uur: EINDSTAND SC CAMBUUR-FC UTRECHT 3-1
In de slotminuut maakt Mikhail Rosheuvel aan alle onzekerheid een einde. Cambuur wint met 3-1 van Utrecht.

21.33 uur: NAC WINT VAN GO AHEAD EAGLES!
NAC Breda pakt ten koste van Go Ahead Eagles drie hele belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. De Deventenaren moeten zich daardoor óók zorgen maken om degradatie, bovendien zal de druk op trainer Foeke Booy alleen maar toenemen.

21.30 uur: GOAL NAC!
Doelpunt NAC Breda! Adnane Tighadouini vuurt de Bredanaars in extra tijd op 1-0 tegen Go Ahead Eagles.

21.30 uur: RUSTSTAND EXCELSIOR - WILLEM II 0-1
Het is tot nu toe bij de goal van Robbie Haemhouts gebleven.

21.03 uur: GOAL WILLEM II!
Willem II grijpt de leiding in Rotterdam! Robbie Haemhouts verschalkt Alessandro Damen met een afstandsschot: 0-1.

20.45 uur: AFTRAP EXCELSIOR – WILLEM II
In Rotterdam-Oost begint het duel tussen de nummer twaalf en dertien van de Eredivisie. Willem II heeft drie punten meer dan Excelsior.
De opstellingen
Excelsior:  Damen, Bovenberg, Fischer, Mattheij, Kuipers; Bruins, Auassar, Kruijs, Stans; Botaka, Van Weert.
Willem II: Lamprou; Van der Struijk, D. Wuytens, Peters, Dijks; S. Wuytens, Messaoud, Haemhouts; Ondaan, Armenteros, Cabral.

20.31 uur: RUSTSTAND SC CAMBUUR – FC UTRECHT 2-1
Kansen over en weer, maar het is SC Cambuur dat met een voorsprong gaat rusten. Sander van de Streek maakte al zijn zevende goal in Leeuwarden.

20.30 uur: RUSTSTAND NAC BREDA - GO AHEAD EAGLES 0-0
Weinig kansen vooralsnog in de degradatiekraker tussen NAC Breda en Go Ahead Eagles. De doelpuntloze eerste helft is dan ook geen toeval.

20.20 uur: UITGLIJDER MANCHESTER CITY
De druk op Manchester City-manager Manuel Pellegrini neemt toe door de nederlaag bij Burnley: 1-0. De goal van George Boyd bleek genoeg voor de stunt. Zo leeft City in mineur toe naar het Champions League-duel van woensdag bij Barcelona. De titel lijkt bovendien uit het hoofd te kunnen worden gezet…

20.20 uur: EINDSTAND FC TWENTE - PEC ZWOLLE 2-0
FC Twente kan weer lachen na de 2-0 zege op PEC Zwolle. De eerste overwinning van Twente sinds 31 januari, toen SC Cambuur met 2-1 geklopt werd in de strijd om de KNVB-beker.

20.19 uur: EINDSTAND BORUSSIA DORTMUND - 1. FC KÖLN 0-0
Borussia Dortmund was de hele wedstrijd sterker dan 1. FC Köln, maar verzuimde dat tot uitdrukking te brengen in de uitslag. Het blijft 0-0 in Dortmund.

20.12 uur: CAMBUUR TOONT VEERKRACHT
Nog geen minuut na de gelijkmaker maakt Sander van de Streek 2-1 voor Cambuur. Met links stuurt hij een voorzet van Furdjel Narsingh de hoek in.

20.11 uur: DUPLAN PROFITEERT
Na een ongelofelijke mistrap van Cambuur-verdediger Andriuskevicius kan Utrechter Edouard Duplan door op Leonard Nienhuis. De Fransman ramt de 1-1 binnen.

20.10 uur: GOAL FC TWENTE
Over en sluiten voor PEC Zwolle. In de rebound maakt Hakim Ziyech aan alle onzerheid een einde door de 2-0 binnen te schieten.

20.05 uur: GOAL FC TWENTE
En nu is het wel raak. Drie keer is scheepsrecht voor Renato Tapia. De eerste twee inzetten zijn een prooi voor doelman Warner Hahn, maar bij de derde goede kans moet de goalie van Zwolle het antwoord schuldig blijven. Twente leidt met 1-0 tegen PEC Zwolle.

20.02 uur: GOAL CAMBUUR
Na een overtreding van Christian Kum op Daniël de Ridder gaat de bal op de stip in Leeuwarden. Specialist Erik Bakker schuift de bal zuiver de hoek in. Cambuur - Utrecht is 1-0.

19.57 uur: EINDSTAND GALATASARAY - ISTANBUL BASAKSEHIR 2-2
Galatasaray laat twee dure punten liggen. Met Wesley Sneijder de hele wedstrijd op het veld wordt in het laatste kwartier een 2-0 voorsprong (Selcuk Inan en Umut Bulut) weggegeven (Mehmet Batdal en Enver Sahin).

19.56 uur: EINDSTAND PALERMO - JUVENTUS 0-1
Juventus staat nu liefst veertien punten voor op AS Roma, dat maandag tegen Torino aantreedt.

LANDGENOTEN: Benfica blijft dankzij een 2-0 thuiszege op Sporting Braga op titelkoers in Portugal. Bij de koploper in de Portugese competitie viel Ola John zes minuten voor tijd in, op dat moment stond de eindstand al op het bord. Benfica heeft zeven punten voorsprong op FC Porto, dat nog wel een duel tegoed heeft.

19.51 uur: EINDSTAND EIBAR - BARCELONA 0-2
Dankzij twee goals van Lionel Messi boekt Barcelona een zege op Eibar.

19.45 uur: STUNT BURNLEY IN DE MAAK
Wat een goal! George Boyd neemt een afvallende bal in één keer op de slof. De dropkick verdwijnt in de verre hoek. Is Manchester City nu wel wakker? Het is in ieder geval wel 1-0.

19.45 uur: AFTRAP NAC BREDA – GO AHEAD EAGLES
Marnix Kolder keert terug in de basis bij Go Ahead Eagles. En ook Alex Schalk, kind van NAC, start in de basis bij de ploeg uit Deventer.

NAC Breda: Ten Rouwelaar; Ligeon, Marcellis, Drost, Amieux; De Kamps, De Zeeuw, Falkenburg; Naah, Seuntjens, Tighadouini.
GA Eagles
: Van der Hart; Amevor, Vriends, Van der Linden, Schenk; Reimerink, Overgoor ,Türüc ; Schalk, Kolder, Verhoek.

19.45 uur: AFTRAP SC CAMBUUR - FC UTRECHT
Bartholomew Ogbeche (Cambuur) jaagt op een clubrecord, hij is nog één doelpunt verwijderd van het clubrecord van Robin Nelisse (twaalf goals).

SC Cambuur: Nienhuis; Pereira, Reijnen, Andriuskevicius, Bijker; Bakker, Van de Streek, El Makrini; Narsingh, Ogbeche, De Ridder.
FC Utrecht
: Ruiter; Kum, Leeuwin, Letschert, Hardeveld; Ayoub, Janssen, Diemers; Duplan, Haller, Verbeek.

19.31 uur: GOAL JUVENTUS
Invaller Álvaro Morata breekt de ban voor Juventus! De Spanjaard schiet De Oude Dame op 0-1 met een geplaatst schot met links.

19.17 uur: RUSTSTAND BURNLEY-MANCHESTER CITY 0-0
Kansjes waren er voor Sergio Agüero en Edin Dzeko, maar Manchester City heeft de ban nog niet gebroken bij Burnley.

19.17 uur: RUSTSTAND BORUSSIA DORTMUND-1. FC KÖLN 0-0
Ook in Dortmund is nog niet gescoord. De thuisploeg is beter, maar heeft het verschil nog niet kunnen vertalen naar een voorsprong.

19.16 uur: RUSTSTAND FC TWENTE – PEC ZWOLLE 0-0
Geen treffers, maar wel goede kansen. Na een lange fase van aftasten krijgen Mustafa Saymak (PEC Zwolle) en Renato Tapia (FC Twente) binnen een tijdsbestek van een minuut dé kans op de openingstreffer.

19.14 uur: OOK CASTAIGNOS NAAR DE KANT
In navolging van FC Twente-aanvoerder Andreas Bjelland verlaat ook Luc Castaignos geblesseerd het veld. De spits wordt vervangen door Youness Mokhtar.

19.12 uur: GOAL MESSI
Opnieuw slaat Lionel Messi toe namens Barcelona. Uit een corner kopt hij de 0-2 binnen.

18.58 uur: BJELLAND NAAR DE KANT
In de 28ste minuut moet FC Twente-aanvoerder Andreas Bjelland geblesseerd het veld verlaten. De Deen wordt vervangen door zijn landgenoot Joachim Andersen.

18.51 uur: KOLDER TERUG IN BASIS GO AHEAD
Marnix Kolder staat weer in de basis bij Go Ahead Eagles, dat in een mogelijk cruciaal keldergevecht op bezoek gaat bij NAC Breda. De Groninger neemt de plek in van Glynor Plet, die de afgelopen weken steevast in de spits stond.
Opstelling NAC Breda: Ten Rouwelaar; Ligeon, Marcellis, Drost, Amieux; De Kamps, De Zeeuw, Naah; Seuntjens, Falkenburg, Tighadouini.
Opstelling Go Ahead
: Van der Hart; Amevor, Vriends, Van der Linden, Schenk; Overgoor, Türüc; Reimerink, Schalk, Verhoek; Kolder.

18.50 uur: RUSTSTAND PALERMO - JUVENTUS 0-0
Juventus heeft het verschil nog niet kunnen maken.

18.48 uur: RUSTSTAND GALATASARAY - ISTANBUL BASAKSEHIR 1-0
Selcuk Inan zet Galatasaray op slag van rust op voorsprong. Wesley Sneijder kreeg een gele kaart.

18.47 uur: RUSTSTAND EIBAR - BARCELONA 0-1
Dankzij de goal van Lionel Messi leidt Barcelona halverwege bij Eibar.

18.31 uur: GOAL MESSI
Barcelona neemt de leiding bij Eibar. Lionel Messi schiet een strafschop binnen: 0-1.

18.30 uur: AFTRAP BORUSSIA DORTMUND - 1. FC KÖLN

18.30 uur: AFTRAP PEC ZWOLLE – FC TWENTE
We zijn begonnen in Enschede. FC Twente is nog ongeslagen in thuisduels met PEC Zwolle in Eredivisieverband (W8, G5). Maakt PEC Zwolle zaterdag een einde aan die reeks?

18.30 uur: AFTRAP BURNLEY – MANCHESTER CITY
Door de zege van Arsenal is het verschil tussen nummer twee Manchester City en de Londenaren nog maar een punt. De formatie van Manuel Pellegrini kan bij Burnley de marge weer terugbrengen tot vier punten. Bovendien komt City bij een zege tot op twee punten van koploper Chelsea, dat dan nog wel twee duels tegoed heeft.

18.10 uur: ENGELAAR HAAKT AF
Orlando Engelaar speelt niet met FC Twente tegen PEC Zwolle. Hij haakt in warming-up af vanwege kuitblessure. Kyle Ebecilio begint in zijn plaats, zijn eerste basisplek sinds december.

De opstellingen:FC Twente: Stevens; Ter Avest, Martina, Bjelland, Schilder; Mokotjo, Tapia, Ebecilio; Ziyech, Castaignos, Corona.
PEC Zwolle:
Hahn; Lam, Van der Werff, Sainsbury, Van Hintum; Brama, Saymak; Lukoki, Drost, Thomas; Necid.

18.00 uur: AFTRAP EIBAR - BARCELONA
Voor Barcelona staan volgende week de cruciale duels met Manchester City en Real Madrid op het programma. Trainer Luis Enrique besluit daarom tegen Eibar een aantal spelers te sparen, waaronder Javier Mascherano die op scherp voor El Clásico.

De opstelling van Barça: Bravo; Montoya, Piqué, Bartra, Adriano; Rafinha, Rakitic , Sergi Roberto; Messi, Suarez, Neymar.

18.00 uur: AFTRAP PALERMO - JUVENTUS
Opstelling Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Sturaro, Marchisio, Pereyra, De Ceglie; Tévez, Llorente.

18.00 uur: AFTRAP GALATASARAY - ISTANBUL BASAKSEHIR
Wesley Sneijder start bij Galatasaray.

17.52 uur: EINDSTAND ESPANYOL – ATLÉTICO MADRID 0-0
Atlético Madrid raakt achterop in de Spaanse titelrace na puntenverlies bij Espanyol. Miranda dupeerde zijn ploeg met een dwaze actie vlak voor rust; na zijn elleboog moesten de Madrilenen in de tweede helft met tien man verder

LANDGENOTEN: Rajiv van La Parra heeft Wolverhampton Wanderers aan een punt geholpen op bezoek bij Brighton & Hove Albion. De voormalige aanvaller van SC Heerenveen nam een kwartier voor tijd de 1-1 eindstand voor zijn rekening. Namens Brighton, waar Danny Holla in de basis startte, had Bruno Saltor vlak daarvoor de score geopend.

17.51 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Arsenal kan na de afgetekende zege op West Ham United terugkijken op een goede generale repetitie voor het duel met AS Monaco van dinsdag. Op bezoek in Frankrijk moeten de Londenaren een 1-3 nederlaag uit het heenduel zien goed te maken. Arsenal - West Ham United 3-0
Leicester City - Hull City 0-0
Sunderland - Aston Villa 0-4
West Bromwich Albion - Stoke City 1-0

17.41 uur: EN DAT IS DRIE
In de slotfase neemt Arsenal verder afstand van West Ham United. Mathieu Flamini rondt af na een vloeiende aanval. Prachtig spel van Arsenal!

17.38 uur: GOAL ARSENAL
Aaron Ramsey met de 2-0 voor Arsenal tegen West Ham United. Hij schiet de de bal vanaf tien meter binnen.

17.24 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
Door een late goal van Robert Lewandowski wint Bayern München met 4-0 op bezoek bij Werder Bremen. Ook zonder Arjen Robben blijft de Duitse koploper dus vol op titelkoers. HSV, waar Rafael van der Vaart het hele duel op de bank zat, gaat pijnlijk onderuit bij Hoffenheim, terwijl Hertha BSC en Schalke in evenwicht besluiten. Namens Hertha stond Roy Beerens in de basis, John Heitinga zat op de tribune en bij Schalke tekende Huntelaar voor een assist.

De uitslagen:FC Augsburg-FSV Mainz 05 0-2
Hoffenheim- Hamburger SV 3-0
Hertha BSC-Schalke 04 2-2
Werder Bremen-Bayern München 0-4
Eintracht Frankfurt-SC Paderborn 4-0

17.16 uur: OPMERKELIJKE WISSEL
Bij het duel tussen Arsenal en West Ham United heeft een heuse scheidsrechterswissel plaats. Chris Foy wordt vervangen door de vierde man omdat hij niet verder kan door een blessure. Anthony Taylor maakt zodoende de wedstrijd als scheidsrechter af.

17.10 uur: GOAL LEWANDOWKSI
Robert Lewandowski maakt ook aan de laatste spanning in Bremen een einde door de 0-3 binnen te koppen op aangeven van Thomas Müller.

16.48 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Aston Villa veegt de vloer aan met Sunderland, het staat maar liefst 0-4. Net als bij de eerste goal van Aston Villa leverde Leandro Bacuna ook bij de vierde treffer de assist. Arsenal kwam vlak voor rust op voorsprong dankzij Olivier Giroud.

De tussenstanden:Arsenal - West Ham United 1-0
Leicester City - Hull City 0-0
Sunderland - Aston Villa 0-4
West Bromwich Albion - Stoke City 1-0

16.21 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
We zijn halverwege in de Bundesliga. De Nederlandse bijdrage bleef beperkt tot een assist van Klaas-Jan Huntelaar op de 1-1 van Leroy Sané bij Hertha BSC.

De tussenstanden:FC Augsburg - FSV Mainz 05 0-1
1899 Hoffenheim - Hamburger SV 1-0
Hertha BSC - Schalke 04 1-1
Werder Bremen - Bayern München 0-2
Eintracht Frankfurt - Paderborn 2-0

16.20 uur: ALABA KNALT RAAK
Via een fraaie vrije trap van David Alaba verdubbelt Bayern München de marge: 0-2.

16.16 uur: ASSIST BACUNA
Op aangeven van Leandro Bacuna opent Christian Benteke de score voor Aston Villa bij Sunderland: 0-1.

16.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Leandro Bacuna en Patrick van Aanholt zijn begonnen aan hun onderlinge confrontatie.

De wedstrijden:
Arsenal – West Ham United
Leicester City – Hull City
Sunderland – Aston Villa
West Bromwich Albion – Stoke City

16.00 uur: AFTRAP ESPANYOL - ATLÉTICO MADRID
Atlético Madrid kan met een zege op Espanyol de derde plaats weer overnemen van Valencia.

15.56 uur: SCHITTERENDE GOAL MÜLLER
Bayern München komt ook zonder Arjen Robben en Franck Ribéry op voorsprong. Thomas Müller krult de bal met links in de bovenhoek, een fraaie treffer.

15.30 uur: BACUNA VERSUS VAN AANHOLT
Over een half uur beginnen er vier wedstrijden in de Engelse Premier League. Drie Nederlandse backs komen vanaf de aftrap in actie. Leandro Bacuna (Aston Villa) gaat op bezoek bij het Sunderland van Patrick van Aanholt. Erik Pieters neemt het met Stoke City op tegen West Bromwich Albion. De Londense derby tussen Arsenal en West Ham United belooft ook het nodige spektakel.

De wedstrijden:Arsenal – West Ham United
Leicester City – Hull City
Sunderland – Aston Villa
West Bromwich Albion – Stoke City

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
We zijn begonnen in Duitsland!

Werder Bremen – Bayern München
FC Augsburg – FSV Mainz 05
Eintracht Frankfurt – SC Paderborn
Hertha BSC – Schalke 04
1899 Hoffenheim – Hamburger SV

15.00 uur: GEEN ROBBEN, RIBÉRY EN NEUER
Over een half uur wordt er afgetrapt in de Bundesliga. Bij Bayern München (op bezoek bij Werder Bremen) komen Arjen Robben en Franck Ribéry zoals bekend niet in actie: zij zijn geblesseerd. Verrassend genoeg speelt ook keeper Manuel Neuer niet, hij krijgt rust. Zodoende maakt José Manuel Reina zijn debuut onder de lat.

In de andere wedstrijden verschijnen wél Nederlanders aan de aftrap. Bij Schalke 04 staat Klaas-Jan Huntelaar in de spits, terwijl bij Hertha BSC Roy Beerens start. John Heitinga zit bij de hoofdstedelingen niet bij de selectie en Rafael van der Vaart begint bij HSV op de bank. Paul Verhaegh (FC Augsburg) is nog altijd geblesseerd.

PROGRAMMA:
Werder Bremen – Bayern München
FC Augsburg – FSV Mainz 05
Eintracht Frankfurt – SC Paderborn
Hertha BSC – Schalke 041899
Hoffenheim – Hamburger SV

14.32 uur: QPR WACHT ONMOGELIJKE MISSIE
Crystal Palace zit op rozen. Wilfired Zaha tekende voor 1-0, waarna The Eagles het kort voor rust beslisten. James McArthur en Joel Ward scoorden kort na elkaar: 3-0. QPR heeft in het tweede bedrijf een wonder nodig wil het nog iets overhouden aan deze wedstrijd.

13.45 uur: AFTRAP CRYSTAL PALACE - QUEENS PARK RANGERS
Het belooft wederom een fraaie zaterdag te worden op de voetbalvelden, te beginnen in Engeland. Daar zijn Crystal Palace en Queens Park Rangers zojuist begonnen aan een van de vele Londense derby's in de Premier League. Het is een ontmoeting tussen de nummer twaalf en nummer achttien van de competitie. Bij QPR is Leroy Fer nog altijd geblesseerd.

Crystal Palace: Speroni; Ward, Dann, Delaney, Kelly; Puncheon, Ledley, McArthur; Zaha, Murray, Bolasie.
QPR:
Green; Furlong, Caulker, Onuoha, Suk-Young; Wright-Philips, Henry, Sandro, Phillips; Taarabt; Austin.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.