Bayern wint zonder Robben achtste competitieduel op rij

Na twee sterke optredens in de basis moest Arjen Robben het competitieduel met 1899 Hoffenheim aan zich voorbij laten gaan. Bayern München-trainer Jupp Heynckes liet Robben thuis vanwege een lichte kuitblessure. Bayern won desondanks voor de achtste keer op rij een competitiewedstrijd. Bij Hoffenheim werd het 0-1.

Bayern wint zonder Robben achtste competitieduel op rij

In de Rhein Neckar Arena was de huidige koploper zoals verwacht de bovenliggende partij, maar wist het Hoffenheim niet zo overtuigend te verslaan zoals het de laatste weken wel deed met Werder Bremen (6-1), VfL Wolfsburg (2-0) en Schalke 04 (4-0).

Desalniettemin zat er voor Hoffenheim nooit een overwinning tegen de B-ploeg van trainer Heynkes in. De Duitse oefenmeester gaf doelman Manuel Neuer, spelverdeler Toni Kroos en topscorer Mario Mandžukic rust met het oog op het drukke programma in de Bundesliga, Champions League en DFB Pokal.

Zonder de toonaangevende spelers speelde Der Rekordmeister beduidend minder dominant dan de laatste weken en was het wachten tot de 38ste minuut voordat Bayern tot scoren kwam dankzij Mario Gomez (foto).

De stand-in van Mandžukic werd in stelling gebracht door Franck Ribéry en liet voormalig PSV-doelman Heurelho Gomes vervolgens kansloos. Met zijn treffer besliste de international van Duitsland direct het duel.

De voorsprong van de Beierse koploper blijft zeventien punten op achtervolger Borussia Dortmund. Hoffenheim bezet na 24 speelronden de voorlaatste plaats met zeventien punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen