Robben zet toon bij Bayern, goal Van der Vaart zinloos

Bayern München heeft met Arjen Robben in de hoofdrol ook Werder Bremen simpel aan de kant gezet. Rafael van der Vaart scoorde eveneens, al was het resultaat voor Hamburger SV uiteindelijk zwaar negatief.

Bayern München – Werder Bremen 6-1 Na het nodige gemopper over zijn reserverol kreeg Robben zaterdag weer een kans zich vanaf de eerste minuut te laten gelden. De Oranje-international kweet zich goed van zijn taak, want met een treffer en een assist was hij ervoor verantwoordelijk dat de wedstrijd tegen Werder Bremen na een half uur beslecht was.

In de 24ste minuut opende Robben van dichtbij de score uit een voorzet, om vier minuten later met een afgemeten vrije trap Javi Martínez in staat te stellen met het hoofd de marge te vergroten.

Voor Werder was er weinig eer meer te behalen in München, zeker doordat verdediger Sebastian Prödl op slag van rust van het veld was gestuurd na een overtreding op de doorgebroken Mario Gomez. Eljero Elia bleef negentig minuten op de bank bij de gasten.

Met een man minder was Werder een makkelijk slachtoffer voor Bayern, dat de onaantastbare status in de Bundesliga onderstreepte met vier doelpunten. Na de eigen treffer van Theodor Gebre Selassie deden Gomez (2x) en Franck Ribéry van zich spreken. Het slotakkoord van Gomez werd met een fraai passje ook ingeleid door Robben.

De Beierse koploper incasseerde wel een zeldzame tegentreffer. Kevin De Bruyne was pas de achtste die doelman Manuel Neuer dit seizoen passeerde. Het betekende een smet op het glansrijke jubileumduel van trainer Jupp Heynckes. Voor de Bayern-coach was het zijn duizendste wedstrijd in de Bundesliga in zijn loopbaan als speler en als trainer.

Hannover 96 – Hamburger SV 5-1 In de strijd om een Europees startbewijs heeft Hamburger SV een pas op de plaats moeten maken. Hannover 96 had weinig last van de Europese beslommeringen van donderdag en legde in de eerste helft de basis voor de zege op HSV. De vroege openingstreffer van Mame Biram Diouf werd nog ongedaan gemaakt door Rafael van der Vaart, die in de elfde minuut uit een strafschop de score gelijk trok. De Oranje-international stond ook aan de basis van de grote kans op de 2-2, die niet besteed was aan Artjoms Rudnevs.

Hannover 96 toonde zich op slag van rust via Didier Ya Konan beduidend efficiënter. Ondanks de 3-1 voorsprong waren er ook zorgen bij de thuisploeg. De belangrijke Szabolcs Huszti raakte na het benutten van de strafschop geblesseerd. Maar ook zonder de Hongaarse international kwam Hannover 96 niet in problemen en boekte het een ruime 5-1 zege. Door het resultaat is Hannover 96 Hamburger SV tot op een punt genaderd.

FSV Mainz 05 – VfL Wolfsburg 1-1 Bas Dost hoefde na een half uur niet meer te rekenen op veel aanvoer. De spits besefte dat het verdedigen meer aandacht verdiende bij VfL Wolfsburg na de rode kaart voor Alexander Madlung. De verdediger kon de kleedkamer voortijdig opzoeken na het vasthouden van de doorgebroken Nicolai Müller.

Met een man minder hield Wolfsburg stand en kwam er geen verandering meer in de score. De treffer van Naldo, die volgde op de openingstreffer van voormalig NEC-verdediger Niki Zimling, was dus goed voor een punt. Wolfsburg is daarmee nauwelijks geholpen. De ploeg van trainer Dieter Hecking staat net boven de rode streep, al is de voorsprong negen punten op nummer zestien FC Augsburg.

Overige uitslagen:FC Augsburg – 1899 Hoffenheim 2-1VfB Stuttgart – 1. FC Nürnberg 1-1

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.