Bayern met Robben overtuigd van bekerwinst op rivaal

Woensdag treffen Bayern München en Borussia Dortmund elkaar in de kwartfinale van de DFB Pokal. In het beladen duel tussen de Duitse grootmachten kan Dortmund weer beschikken over het Poolse trio, terwijl Bayern-trainer Jupp Heynckes opnieuw een beroep doet op Arjen Robben.

Bayern met Robben overtuigd van bekerwinst op rivaal

'Jakub Blaszczykowski keerde maandag terug op de training en ik neem ook Lukasz Piszczek mee naar München', aldus Klopp over zijn Poolse internationals, die onlangs te kampen hadden met lichte kwetsuren. Daarnaast kan de oefenmeester ook weer beschikken over zijn topscorer Robert Lewandowski, die de laatste wedstrijden afwezig was vanwege een schorsing.

Mede door de terugkeer van zijn sterkhouders ziet Klopp mogelijkheden tegen het dit seizoen ongenaakbare Bayern. 'Een gemiddelde prestatie zal niet volstaan. In dat geval hebben wij geen schijn van kans. Maar op een goede dag kunnen wij van iedereen winnen', aldus Klopp.

Waar Klopp hoopt op een goede dag van zijn elftal, is Heynckes er van overtuigd dat zijn ploeg de halve finale gaat halen. 'We spelen thuis, hebben veel vertrouwen en spelen momenteel op een geweldig niveau. Daardoor zijn we optimistisch', meldt de ervaren trainer.

De Duitser heeft woensdag, mede door de schorsing van Franck Ribéry, opnieuw een basisplaats voor Arjen Robben ingeruimd. Heynckes: 'Er is geen reden om daar geheimzinnig over te doen. Ik ga er vanuit dat Robben (foto onder) fit is en dan start hij woensdag sowieso.' Bayern München is dit seizoen een bijna niet te nemen vesting. In de Bundesliga heeft FC Hollywood een voorsprong van zeventien punten op achtervolger Borussia Dortmund. In de Champions League staat de ploeg met een been in de kwartfinale nadat het de eerste wedstrijd in Londen met 1-3 won van Arsenal.

Waar Bayern dit jaar heer en meester is, was dat vorig seizoen het geval bij Dortmund. Die Borussen werden met ruime voorsprong kampioen (acht punten) en verpulverden Bayern München in de finale van de Duitse beker (5-2 winst).

Dit seizoen lijkt de titel geen haalbare kaart, maar kunnen de Champions League en de beker het seizoen alsnog glans geven. In de Champions League staat de huidige nummer twee van de Bundesliga in de achtste finales tegen Shakhtar Donetsk (eerste duel werd 2-2).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen