Weer terreinverlies Dortmund door remise bij Gladbach

Na drie opeenvolgende uitzeges heeft Borussia Dortmund op bezoek bij Borussia Mönchengladbach voor het eerst sinds 1 december weer puntenverlies geleden op vreemde bodem: 1-1. Koploper Bayern München raakt zo steeds verder uit het zicht.

Voor rust was Dortmund nog heer en meester geweest in het Borussia-Park. Dankzij een benutte strafschop van Mario Götze kwam het na een half uur verdiend op voorsprong. Doelman Marc-André ter Stegen was zelf veroorzaker van de strafschop, maar mocht blijven staan.

Waar Gladbach die tegentreffer in de tweede helft niet meteen kon beantwoorden, kroop het na de hervatting wel uit de schulp. Vier minuten nadat Luuk de Jong als invaller het veld had betreden, maakte de negentienjarige Amin Younes (foto) in de 67ste minuut gelijk uit een van richting veranderde voorzet van Oscar Wendt.

Omdat Dortmund verzuimde te winnen is het gat met lijstaanvoerder Bayern München gegroeid tot het vrijwel onoverbrugbare aantal van zeventien punten. Bovendien kan Bayer Leverkusen vanavond de tweede plek overnemen met een zege bij Greuther Fürth. Gladbach blijft tiende met 31 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.