Dortmund weer in beroep tegen schorsing Lewandowski

Borussia Dortmund gaat nogmaals in beroep tegen de schorsing die Robert Lewandowski moet uitzitten. De Poolse aanvaller werd dinsdag voor drie wedstrijden geschorst vanwege de rode kaart die hij anderhalve week geleden kreeg in het duel met Hamburger SV.

Dortmund weer in beroep tegen schorsing Lewandowski

Lewandowski ontbrak afgelopen weekend daardoor al tegen Eintracht Frankfurt en moet ook de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach missen. Dortmund hoopt met de beroepszaak op 1 maart echter wel te bewerkstelligen dat Lewandowski een dag later tegen Hannover 96 weer inzetbaar is.

De landskampioen besluit tot een tweede beroep naar aanleiding van de ontlastende uitspraken van enkele HSV-spelers. Zo gaf Rafael van der Vaart al toe dat hij scheidsrechter Manuel Gräfe wilde beïnvloeden met zijn overdreven reactie en ook slachtoffer Per Ciljan Skjelbred dacht slechts aan een gele kaart toen hij door Lewandowski was geraakt.

Lewandowski is dit seizoen opnieuw een belangrijke kracht in het elftal van trainer Jürgen Klopp. In twintig competitiewedstrijden schoot hij al veertien keer raak. In de Bundesliga scoorden alleen Stefan Kiessling (Bayer Leverkusen) en Mario Mandzukic (Bayern München) vaker met vijftien goals.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen