'Robben houdt het niet nòg een jaar zo vol bij Bayern'

Jürgen Klopp gooide het over een andere boeg, moe van de aanhoudende speculaties over zijn spits Robert Lewandowski. De trainer van Borussia Dortmund zette op zijn beurt vraagtekens bij de toekomst van Arjen Robben bij Bayern München.

'Robben houdt het niet nòg een jaar zo vol bij Bayern'

Hoewel een officiële bevestiging ontbreekt, heeft het er alle schijn van dat Lewandowski na dit seizoen de overstap gaat maken van Borussia Dortmund naar Bayern München. De transfer gaf het bekerduel tussen de twee Duitse topclubs woensdag een extra dimensie.

Tot zijn ongenoegen moest Klopp ook na de 1-0 nederlaag weer reageren op de vermeende overgang van de Poolse spits. De trainer van BVB koos voor een andere benadering na vragen van de Duitse televisie. 'Mij zou het veel meer interesseren waar Robben en Gomez volgend jaar spelen. Die twee houden het niet nog zo'n jaar vol.'

OlieDaarmee gooit Klopp olie op het vuur in München, zoals dat is gebeurd met Lewandowski in Dortmund. In Beieren is namelijk een breed maatschappelijke discussie gaande welke rol Robben en Gomez gaan vervullen.

De twee vermaarde internationals moeten vrezen voor meer tijd op de reservebank dan hen lief is. Gomez is tweede keuze achter Mario Mandzukic, terwijl Robben zijn basisplaats tegen Borussia dankte aan de schorsing van Franck Ribéry.

Robben zag de humor wel in van de uitspraken van Klopp, die in de ogen van de aanvaller 'fantastisch' werk aflevert in Dortmund. 'Maar de situatie is toch wat complexer. Ik zit niet de hele tijd op de bank en heb eerste seizoenshelft fysieke problemen gehad. Dat heeft niets met mijn kwaliteiten als voetballer te maken.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen