Bayern toont klasse en vernedert Schalke in Gelsenkirchen

Bayern München heeft de uitwedstrijd tegen Schalke 04 zonder enige problemen gewonnen. In Gelsenkirchen zegevierde de ploeg van trainer Pep Guardiola met 0-4.

In tegenstelling tot wat de uitslag doet vermoeden, ging Schalke sterk van start. Met name voormalig PSV-aanvaller Jefferson Farfán was op dreef. Binnen vijf minuten loste hij zijn eerste schot, waardoor Manuel Neuer al vroeg met succes moest optreden.

Een kwartier lang mocht Schalke aanvallen en liet Bayern het allemaal op zich afkomen. Waar de treffer dus in het voordeel van de thuisploeg leek te vallen, was het in werkelijkheid Bayern dat voor het eerst mocht juichen. En hoe. Binnen drie minuten slonken de kansen van Schalke op de overwinning tot een minimum.

In de twintigste minuut nam Arjen Robben een hoekschop, die de Nederlander perfect plaatste op het hoofd van Bastian Schweinsteiger (foto). Nog geen twee minuten later was het David Alaba die een voorzet gaf en Mario Mandzukic die de score naar 2-0 tilde.

Binnen drie minuten veranderde Schalke dus van de dominerende in een vrijwel kansloze ploeg. Die gedachte leek ook rond te dwalen in de hoofden van de spelers, die een stuk minder overtuigend overkwamen dan de eerste twintig minuten. Het ontbreken van de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar had duidelijk gevolgen bij Schalke.

Ook in de tweede helft was er weinig terug te zien van de vroege gretigheid van Die Königsblauen. Bayern had aan twee minuten in de eerste helft genoeg om de rest van de wedstrijd comfortabel uit te spelen, zonder dat Schalke gevaarlijk kon worden .

Een kwartier voor tijd werd het zelfs nog erger voor Schalke, dat door een doelpunt van Franck Ribéry de derde treffer van de middag moest incasseren: 0-3. De eindstand bedroeg uiteindelijk liefst 0-4 door een simpel uitgespeelde kans. Thomas Müller gaf aan op Claudio Pizarro, die niet faalde door de bal in het lege doel te schieten.