Guardiola 'ontzettend tevreden' na ruime winst op CSKA

Bayern München kende een uitstekende start van de Champions League, door in eigen huis met 3-0 van CSKA Moskou te winnen. Trainer Pep Guardiola is trots op de prestatie van Der Rekordmeister.

Regerend kampioen Bayern opende al na vier minuten de score via een vrije trap van Daniël Alaba. Mario Mandzukic maakte vlak voor rust de 2-0 en Arjen Robben bepaalde na 68 minuten de eindstand op 3-0, na prachtig voorbereidend werk van Alaba.

'Ik ben ontzettend tevreden', blikte Guardiola terug op de ruime overwinning. 'Veel mensen denken dat het makkelijk is om na de winst van de Champions League zo'n wedstrijd af te leveren, maar dat is het niet. We hebben erg goed gespeeld, vooral in de eerste helft.'

Doelpuntenmaker Robben is blij dat de Champions League weer begonnen is. 'Het was heerlijk om de Champions League-hymne weer te horen', aldus de dribbelaar. 'CSKA was een lastige opponent, dus als je met 3-0 wint kun je van een goede start spreken.'

Over de kans op nieuw Europees succes voor Bayern wilde Robben niet speculeren.  'We moeten niet te hard van stapel lopen. We willen eerst de groepsfase van het toernooi overleven. Daarna zien we wel verder', besloot de vleugelaanvaller.

In het andere duel in Groep D won Manchester City met 3-0 op bezoek bij Viktoria Plzen.