Pikant treffen halfbroers Boateng in Bundesliga-topper

Aanstaande zaterdag treffen de halfbroers Jérôme en Kevin-Prince Boateng elkaar in de Bundesliga. Verdediger Jérôme verdedigt in Gelsenkirchen de kleuren van Bayern München, terwijl de aanvallende middenvelder Kevin-Prince het shirt van Schalke 04 draagt. Een pikant duel gezien de recente geschiedenis.

Pikant treffen halfbroers Boateng in Bundesliga-topper

In het verleden kwamen beide spelers uit voor Hertha BSC. Daarna vervolgden Jérôme en Kevin-Prince Boateng hun eigen weg, zowel in clubverband als in de keuze voor een nationale ploeg. Kevin-Prince (26) koos, bij gebrek aan perspectief bij Die Mannschaft, voor Ghana, terwijl zijn twee jaar jongere broer de voorkeur gaf aan Duitsland.

Er was overigens een ander voorval dat ten grondslag lag aan een verdere verwijdering tussen beide broers. Een overtreding van Kevin-Prince op Chelsea-middenvelder Michael Ballack in de FA Cup-finale in 2010 was de aanleiding voor een tijdelijke breuk. De aanvoerder van Duitsland hield aan die charge in het duel tussen Chelsea en Portsmouth een blessure over en miste zodoende het WK in Zuid-Afrika.

De broers schudden elkaar de hand tijdens het WK in Zuid-Afrika
De broers schudden elkaar de hand tijdens het WK in Zuid-Afrika

Kevin-Prince was de gebeten hond in Duitsland. En daar bovenop kwam ook nog eens een familieruzie. Kevin-Prince voelde zich niet voldoende gesteund door zijn broer. 'Ik wil geen contact meer met hem', zei Jérômé destijds in de Hamburger Morgenpost. 'Volgens Kevin had ik Ballack moeten bekritiseren en hem verdedigen'

Saillant detail in deze was dat Ghana in dezelfde groep zat als Duitsland tijdens de eindronde in 2010. Op 23 juni troffen beide landen elkaar in Johannesburg. Zowel Jérôme als Kevin-Prince Boateng stond in het basisteam van het duel dat door de Duitsers met 1-0 werd gewonnen dankzij een treffer van Mesut Özil.

Kevin-Prince Boateng viert zijn eerste treffer in dienst van Schalke 04
Kevin-Prince Boateng viert zijn eerste treffer in dienst van Schalke 04

Inmiddels is de kou tussen de halfbroers alweer een tijd uit de lucht. Vorig seizoen liet de middenvelder in gesprek met Bild weten in de toekomst graag weer samen te willen spelen met zijn broer. Een hereniging tussen de international van Duitsland en Ghana leek in de maak. De toenmalige aanvaller van AC Milan werd lange tijd gelinkt aan Bayern München, maar bleef de Italiaanse grootmacht uiteindelijk toch trouw.

Een jaar later verkaste Kevin-Prince Boateng alsnog naar Duitsland, waar hij een contract tekende bij Schalke 04 en dus niet bij Der Rekordmeister. In Gelsenkirchen toonde de negenvoudige international in zijn tweede wedstrijd namens Die Königsblauen zijn waarde door de enige treffer aan te tekenen tegen FSV Mainz 05.

Het competitieduel tussen Schalke 04 en Bayern München heeft plaats op zaterdagavond om 18.30 uur in de Veltins Arena. Schalke staat na vijf speelronden op de negende plaats met zeven punten, terwijl de ploeg van trainer Pep Guardiola met dertien punten de tweede plek bezet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen