Bayern klaar voor Hannover 96 met ex-Eredivisionisten

Voetbal International blikt steevast vooruit op een wedstrijd in de Bundesliga. Voor de vijfde speelronde is dat het duel tussen Bayern München en Hannover 96 van zaterdagmiddag (15.30 uur).

Bayern klaar voor Hannover 96 met ex-Eredivisionisten

Bayern München

Klassering: 2de plaats (tien punten uit vier duels)
Vorm: W-W-W-G

Bayern München wist zijn twee laatste officiële wedstrijden niet te winnen in de reguliere speeltijd. SC Freiburg hield de Triple-winnaar met het nodige fortuin op 1-1. Bayern versloeg Chelsea tijdens de strijd om de Europese Super Cup (2-2) pas na strafschoppen. Niettemin lijken de mannen van trainer Pep Guardiola in vorm. Thomas Müller scoorde voor de Duitse ploeg tijdens de recente WK-kwalificatieduels met Oostenrijk en de Faerøer (beiden 3-0 winst). Jérome Boateng lijkt weer een vaste waarde te zijn als centrumverdediger in Die Mannschaft, terwijl keeper Manuel Neuer beide keren geen treffer hoefde toe te staan. Oók David Alaba maakte indruk; de linksback van Bayern voetbalt in de nationale ploeg van Oostenrijk als aanvallende middenvelder en kroonde zich afgelopen dinsdag tegen Ierland (1-0 zege) kort voor tijd tot matchwinner.

Uitgelicht
Door het grote aantal geblesseerden (Mario Götze, Thiago, Javi Martinez, Holger Badstuber) is Guardiola gedwongen te improviseren. Een van de beoogde vaste wisselspelers die tot nu toe veel speeltijd hebben gekregen, is rechtsback Rafinha. De Braziliaan kwam voorheen alleen aan bod bij afwezigheid van captain Philipp Lahm. Die moest de laatste periode geregeld opdraven als verdedigende middenvelder, met als resultaat dat Rafinha vijf van de zeven officiële duels in actie kwam.

Hannover 96

Klassering: 4de plaats (negen punten uit vier duels)
Vorm: W-V-W-W

Hannover 96 staat na vier speelronden op drie zeges, een ongekende luxe. De pikstart voor het team van trainer Mirko Slomka is de beste in de clubhistorie sinds 1965. In Hannovers achterhoede heeft met name Marcelo positieve kritieken gehad. De Braziliaanse verdediger was bij PSV op een zijspoor beland. In Hannover had hij bij zijn komst direct een basisplaats. Een andere verdediger met een Eredivisie-verleden is Sébastien Pocognoli, voormalig linksback van AZ. Na de eerste speelronde greep de Belg zijn kans door een blessure van Christian Pander.

Uitgelicht
Tijdens de knappe 4-1 zege op FSV Mainz 05 tijdens de voorbije speelronde trad Hannover 96 aan met een basiself die gemiddeld 24,7 jaar oud was. Voor de dertigers lijkt momenteel steeds minder plaats in het team van Slomka. Christian Pander (30) en Steve Cherundolo (34) herstellen van blessures; de voormalige Duitse international Jan Schlaudraff en Christian Schulz (beiden 30) zijn dit seizoen om technische redenen zelden aan spelen gekomen. Alleen de dertigers Leon Andreasen en Szabolcs Huszti zijn vaste waarden.

Onderlinge historie

Bayern München won in de Bundesliga 21 van zijn 24 thuisduels met Hannover 96. Het puntengemiddelde bedraagt 2,71. Tegen geen enkele andere Bundesliga-club heeft Der Rekordmeister een dergelijke hoge score. De enige uitzege van Hannover op Bayern dateert van november 2006; Szabolcs Huszti maakte destijds de enige treffer. Trainer Mirko Slomka wacht nog altijd op zijn eerste overwinning in München. Als coach van Hannover 96 en voorheen Schalke 04 gingen zes van zijn zeven bezoeken verloren (doelcijfers 2-23).

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
05/03/2011 Hannover 96 - Bayern München 3-1 Bundesliga
23/10/2011 Hannover 96 - Bayern München 3-1 Bundesliga
24/03/2012 Bayern München - Hannover 96 2-1 Bundesliga
24/11/2012 Bayern München - Hannover 96 5-0 Bundesliga
20/04/2013 Hannover 96 - Bayern München 1-6 Bundesliga

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen