Robben: 'Pep en Bayern, dat gaat zeker wat worden'

Volgens Arjen Robben worden de maanden september en oktober de maanden van Bayern München. De 29-jarige Oranje-international is er van overtuigd dat hij en zijn ploeggenoten koploper Borussia Dortmund gaan achterhalen tijdens de komende serie wedstrijden.

Robben: 'Pep en Bayern, dat gaat zeker wat worden'

Bayern liet drie weken geleden zijn eerste steek vallen in de uitwedstrijd tegen SC Freiburg (1-1), terwijl Dortmund woensdag in de Champions League na vijf opeenvolgende competitiezeges met 2-1 onderuitging op bezoek bij Napoli. Zaterdag krijgt Bayern echter het lastige uitduel met Schalke 04 voor de kiezen, terwijl Dortmund op bezoek gaat bij laagvlieger 1. FC Nürnberg.

Met verder ook confrontaties met VfL Wolfsburg en Bayer Leverkusen in het verschiet twijfelt Robben er niet aan dat Bayern de komende weken een inhaalrace op BVB kan inzetten. 'De ranglijst zegt mij op dit moment nog helemaal niets. Het interesseert me ook helemaal niet wat Dortmund doet. Ik interesseer me alleen voor Bayern. Het is zeker indrukwekkend dat zij vijftien punten uit vijf duels hebben gehaald, maar wij zijn ook goed', zegt Robben tegen Bild.

Arjen Robben maakte dinsdag in de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou alweer zijn zesde treffer van het seizoen. Daarmee is hij clubtopscorer van Bayern München.
Arjen Robben maakte dinsdag in de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou alweer zijn zesde treffer van het seizoen. Daarmee is hij clubtopscorer van Bayern München.

Bayern kwam dit seizoen onder de nieuwe trainer Josep Guardiola moeizaam uit de startblokken, maar volgens Robben is Der Rekordmeister na zeges tegen Hannover 96 (2-0) en CSKA Moskou (3-0) inmiddels op volle toeren geraakt. 'We zijn goed op weg. Schalke zal het moeten doen met een zeer goed Bayern. Ik heb het gevoel dat we nu aan een sterke serie zijn begonnen', aldus de vleugelspits, die eerder deze week juist nog kritiek uitte op zijn ploeggenoten.

Dat de Schwung bij Bayern in de eerste weken ontbrak, is volgens Robben – met zes goals clubtopscorer van de Duitse titelverdediger - nu echt verleden tijd. 'Het team, de trainer en de technische staf functioneren uitstekend. We ondersteunen elkaar, we helpen elkaar. Pep en Bayern, dat gaat zeker wat worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen