Miljoenenbal barst los met Van Persie, Robben en Sneijder

De 22ste editie van de Champions League gaat dinsdagavond om 20.45 uur van start met vijf Nederlanders aan de aftrap. Drie landgenoten moeten de opening van het miljoenenbal echter vanaf de zijlijn meemaken.

Miljoenenbal barst los met Van Persie, Robben en Sneijder

Galatasaray neemt het met Wesley Sneijder op tegen Real Madrid. De oude club van de 29-jarige spelmaker start opmerkelijk genoeg zonder recordaankoop Gareth Bale. Hij begint op de bank. Doelman Iker Casillas speelt, zoals aangekondigd, voor het eerst sinds 20 januari weer een wedstrijd voor De Koninkljike. Eerder dit jaar stonden de Turkse en Spaanse voetbalgrootmacht ook al tegenover elkaar. Een 3-2 overwinning in Istanbul was voor Cimbom toen niet genoeg voor een plek in de halve finale, omdat Real thuis al met 3-0 had gewonnen.

Robin van Persie had een ronde eerder ook al het onderspit gedolven tegen Real. Zoals verwacht mag de dertigjarige spits vanavond in de eerste Champions League-wedstrijd van manager David Moyes weeer als frontman van Manchester United starten. In de thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen maakt Marouane Fellaini, overgenomen van Everton, zijn debuut in de basis. Voor Alexander Büttner is geen plaats in de selectie.

Arjen Robben speelt dinsdagavond tegen CSKA Moskou de vijfhonderdste officiële wedstrijd uit zijn loopbaan. De 29-jarige buitenspeler is zoals verwacht de rechterspits van Bayern München, dat met trainer Josep Guardiola op de bank begint aan het verdedigen van zijn CL-titel. Bij CSKA begint voormalig VVV-Venlo-aanvaller Ahmed Musa in de basis.

Ook Gregory van der Wiel maakt de start van het nieuwe Champions League-seizoen mee vanaf het veld. De 25-jarige ex-Ajacied krijgt tegen Olympiakos Piraeus van trainer Laurent Blanc opnieuw de voorkeur boven Christophe Jallet. Verder beginnen ook de voormalige Ajax-spelers Maxwell en Zlatan Ibrahimovic bij Paris Saint-Germain.

Anderlecht-trainer John van den Brom geeft van de tweede Nederlanders in Brusselse dienst alleen Demy de Zeeuw een basisplaats. Verdediger Bram Nuytinck moet vanaf de bank toezien hoe zijn ploeggenoten het opnemen tegen het Benfica van Ola John, die eveneens in de dug-out begint. De deze zomer van SC Heerenveen overgekomen Filip Djuricic maakt in het Estádio da Luz zijn Champions League-debuut. Hij start wél in de basis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen