Barcelona-selectie houdt minuut stilte voor Cruijff

Reacties

De selectie van Barcelona heeft dinsdagochtend op het trainingsveld de overleden Johan Cruijff herdacht met een minuut stilte. Het is onderdeel van een groot eerbetoon aan de oud-speler en -trainer van de Catalaanse grootmacht.

Barcelona-selectie houdt minuut stilte voor Cruijff

Sinds donderdag bekend werd dat Cruijff op 68-jarige leeftijd is bezweken aan de gevolgen van longkanker, doet Barcelona er alles aan om de legendarische Nummer 14 een waardig afscheid te geven. De minuut stilte die de selectie van trainer Luis Enrique dinsdag in acht nam voordat de training begon, is slechts een van de vele manieren waarop Cruijff in Camp Nou wordt herdacht.

Zo hebben inmiddels al bijna 45 duizend mensen een hommage gebracht bij de Cruyff Memorial bij Camp Nou. Dinsdag is daarvoor de laatste mogelijkheid. Komende zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen Real Madrid zal Barcelona ook stil staan bij zijn overlijden. Alle voormalige, nog levende, voorzitters van de Blaugranas zullen dan aanwezig zijn om Cruijff een laatste eer te bewijzen.

Op de website van Barcelona staan ook talloze berichten die gewijd zijn aan de rijke loopbaan van Cruijff in Camp Nou, die de club als speler zelfbewustzijn bijbracht en als trainer de basis legde voor de successen van de laatste jaren. Er is op YouTube zelfs een hele documentaire geplaatst over de loopbaan van Cruijff, die hieronder in drie delen te bekijken is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.