'Naamsverandering Arena nu niet aan de orde'

Reacties

Het management van Johan Cruijff is verrast over de berichtgeving rond de Johan Cruijff Arena. In tegenstelling tot eerdere berichten zou er helemaal geen toestemming zijn gegeven voor naamsverandering.

'Naamsverandering Arena nu niet aan de orde'

'De familie heeft niets naar buiten gebracht over naamgeving Arena. Dat is voor nu totaal niet aan de orde', laat Carole Thate namens het management van de donderdag overleden Cruijff via Twitter weten. De NOS meldde eerder nog dat de familie het plan zou steunen.

De familie en de aandeelhouders kunnen de langgekoesterde wens van voetbalminnend Amsterdam nog dwarsbomen. Eerder liet de gemeente bij monde van wethouder Eric van den Burg al wel weten werk te maken van een naar Cruijff vernoemd stadion. De voormalige Ajacied overleed donderdag op 68-jarige leeftijd. De lezers van VI stemden ook al massaal voor een Johan Cruijff Arena/Stadion.

De Arena ondergaat binnenkort sowieso een metamorfose. Voor een grootschalige verbouwing is circa vijftig miljoen euro gereserveerd. In Spanje zijn er overigens ook discussies gaande of Camp Nou, het stadion van Barcelona, naar Cruijff moet worden vernoemd. De clubleiding beraadt zich nog over mogelijke eerbetuigingen.

Het management van Cruijff toonde zich later op de ochtend via Twitter verrast over de vermeende berichtgeving namens de familie en liet daarbij weten dat de naamsverandering nu niet aan de orde is. Cruijff zelf liet in het verleden overigens al wél blijken dat hij het een eer zou vinden als zijn naam aan het stadion zou worden verbonden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.