Lezers VI.nl zijn het eens: Arena naar Cruijff vernoemen

Reacties

De bezoekers van onze website zijn het grotendeels eens: de plannen om de Amsterdam Arena tot Johan Cruijff Arena om te dopen, moeten doorgang vinden. Dat vindt liefst 93 procent van de ruim tienduizend mensen die hun stem uitbrachten op onze poll.

Lezers VI.nl zijn het eens: Arena naar Cruijff vernoemen

Wethouder van Sport Eric van den Burg zei donderdagavond in het programma RTL Late Night dat de gemeente Amsterdam serieus aan de slag gaat met de naamsverandering van het stadion van Ajax, de club waar Cruijff onder meer speler en trainer was. Ook burgemeester Eberhard van der Laan vond dat volgens Van den Burg een goed idee.

Stadiondirecteur Henk Markerink heeft in gesprek met het ANP aangegeven het idee serieus te gaan onderzoeken. Maar de eventuele naamsverandering heeft wel wat voeten in de aarde. 'Dit dient zorgvuldig aangepakt te worden. En daar moeten en willen wij uiteraard de nabestaanden van Johan Cruijff ook bij betrekken. Zij hebben momenteel andere dingen aan hun hoofd.'

Behalve de nabestaanden van Cruijff moeten ook de aandeelhouders van De Arena instemmen met de nieuwe naam van het onderkomen van Ajax, waar vrijdagavond bij de oefeninterland tussen Nederland en Frankrijk uitgebreid zal worden stilgestaan bij het overlijden van de eeuwige Nummer 14. Zaterdag is er tussen 15.00 en 21.00 uur een condoleanceregister geopend in De Arena.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.