Barcelona zet Levante pas na rust opzij

Barcelona-trainer Luis Enrique kon het zich veroorloven Luis Suarez en Andrés Iniesta aan de kant te houden tegen Levante, dat pas in de tweede helft het hoofd moest buigen (4-1).

De supporters in Camp Nou waren dit seizoen nog niet verwend geraakt. De befaamde aanvalslinie met Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez was zich op eigen veld nog niet te buiten gegaan aan productieve buien. In het eerste thuisduel werd Málaga verslagen door een treffer van verdediger Thomas Vermaelen.

Ook tegen Levante moest er een verdediger aan te pas komen om de ban te breken. Marc Bartra deed dat in de vijftigste minuut op fraaie wijze. Na een weergaloze assist van Messi controleerde hij de bal op de borst om daarna gedecideerd de 1-0 te maken.

Barcelona-trainer Luis Enrique, die Suarez en Iniesta spaarde, zag dat zijn ploeg niet veel tijd nodig had om de wedstrijd definitief te beslissen. Een fortuinlijke goal van Neymar en een benutte strafschop van Messi maakten het verschil.

Maar het vervolg van die Catalaanse opleving liet lang op zich wachten. Víctor redde in de 66ste minuut de eer voor Levante, met dank aan Marc-André ter Stegen. De doelman van Barça gaf met een misser op een hoge voorzet opnieuw voeding aan zijn criticasters, terwijl Messi met een gemiste tweede penalty eveneens liet zien niet zijn beste avond te hebben. De Argentijn revancheerde zich door in de laatste minuut de eindstand op 4-1 te bepalen.

Dankzij de overwinning heeft Barcelona de koppositie heroverd op Real Madrid, dat twee punten achter de aartsrivaal staat. Levante is voorlaatste in de Primera División.