Benzema kopt Real Madrid langs Granada

Real Madrid heeft een moeizame zege geboekt op Granada. Karim Benzema hielp de thuisploeg over het dode punt: 1-0. Granada had weinig mazzel met de arbitrage.

De thuiswedstrijd tegen Granada leek vooraf een feestwedstrijd te gaan worden voor Cristiano Ronaldo. De Portugese aanvaller stond immers op het punt om enkele bijzondere mijlpalen te bereiken. Ronaldo was nog maar één treffer verwijderd van het vijfhonderdste doelpunt in zijn profloopbaan. Twee keer raak schieten of koppen zou een evenaring van het ultieme clubrecord van Raúl, die met 323 goals al jaren clubtopscorer aller tijden van De Koninklijke is, betekenen.

Aangezien Cristiano Ronaldo vorig seizoen met vijf doelpunten de uitblinker was bij de 9-1 zege op Granada  twijfelden vooraf weinigen eraan dat hij op recordjacht ging. Granada bood dit keer echter meer weerstand dan in de vorige editie, waardoor doelpunten voor Cristiano Ronaldo uitbleven. Halverwege de eerste helft leken de bezoekers bovendien op voorsprong te komen via Youssef El-Arabi, maar die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Uit de herhaling bleek dat deze beslissing op zijn minst discutabel was.

Pas in de 55ste minuut nam Madrid de leiding. Benzema kopte een voorzet van Isco binnen, al stond de aangever randje buitenspel op het moment dat hij de bal kreeg aangespeeld. De thuisploeg kwam daar wél mee weg. In de slotfase kon invaller Denis Cheryshev het duel beslissen, maar voor open doel schoot hij naast.

Door de zege neemt Real Madrid de koppositie tijdelijk over van Barcelona, dat een punt minder heeft en nog een wedstrijd tegoed heeft.