Blessureleed blijft Vermaelen maar achtervolgen

Reacties

Het tweede seizoen van Thomas Vermaelen bij Barcelona begon met vier basisplaatsen hoopgevend, maar zaterdagavond werd de Belgische verdediger opnieuw getroffen door blessureleed. De 29-jarige ex-Ajacied heeft een kuitblessure opgelopen.

Blessureleed blijft Vermaelen maar achtervolgen

Vermaelen kwam vorig seizoen slechts één keer in actie voor zijn nieuwe werkgever, doordat hij pas in mei was hersteld van een hamstringblessure. Deze jaargang lachte het geluk hem wel toe, met onder meer drie basisplaatsen in de Primera División. Tijdens zijn derde competitieoptreden tegen Atlético Madrid (2-1) moest de international echter al na 27 minuten naar de kant. Barcelona meldt dat het om een kuitblessure gaat, maar weet niet hoelang de linkspoot aan de kant staat.

Messi
Pas toen Jérémy Mathieu al in het veld stond als zijn vervanger, trok Barcelona de wedstrijd naar zich toe. Neymar maakte uit een vrije trap de 1-1, invaller Lionel Messi besliste de topper een kwartier voor tijd. 'Hij maakte zoals altijd het verschil. Met Messi op het veld gaat alles niet gemakkelijker, maar wel beter', zei Neymar over zijn Argentijnse ploeggenoot, die op de bank begon omdat hij de door de geboorte van zijn zoon Mateo nauwelijks had getraind.

Trainer Luis Enrique bevestigde dat Messi alleen zou spelen als de nood hoog was. 'Ik had de kans om hem voor de wedstrijd nog te spreken. Leo is belangrijk voor ons, hij moet zoveel spelen als mogelijk is. Maar het was nu beter om geen risico te nemen, want hij had een lange reis achter de rug. Onze bedoeling was om hem alleen in te brengen als we hem nodig hadden. Zoals altijd bewees hij beslissend te zijn', aldus de coach van Barça, dat met negen punten bovenaan staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.