Barça-feest Jackson, hoog gras zit Heerenveen dwars

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Barça-feest Jackson, hoog gras zit Heerenveen dwars

Joe Jackson, inderdaad de 'vader van', vierde zijn 86ste verjaardag in Camp Nou. Hij was in het verleden manager van de Jackson 5, waar hij een twijfelachtige reputatie aan overhield. Vader Jackson zou zijn zonen psychisch hebben mishandeld, door ze steeds maar weer te pushen om aan het werk te gaan. Feit blijft wel dat deze man een verjaardag kreeg om nooit – of wegens ouderdomsgebreken juist heel snel – te vergeten.

• Waterpret is van alle tijden en voor jong en oud. Zo dachten ook Marek Hamsik, Goran Inler en José Callejón erover tijdens een training van Napoli.

• Bij Drachtster Boys waren ze nog niet echt berekend op de komst van SC Heerenveen. De Friezen hadden zaterdagavond om 19.00 uur een oefenwedstrijd tegen FC Qabala gepland, maar dat kon niet op tijd van start gaan. Reden: het gras was nog niet gemaaid…

'Natuurlijk lijkt het mij wel wat om aanvoerder te zijn, maar ik denk dat Louis van Gaal eerst wil kijken hoe de spelers het doen op de training. Hij komt niet zomaar binnen en wijst iemand aan als nieuwe aanvoerder, maar hij neemt er de tijd voor.'

• Wayne Rooney lijkt het wel wat, zo'n aanvoerdersband om zijn arm. En ook hij prijst zijn nieuwe manager ruimhartig.

'In Brazilië bekeek ik de manier van spelen van Nederland. Maar je kunt zo veel kijken als je wilt, je merkt pas hoe Van Gaal is als trainer als je hem op de training meemaakt. Hij is erg eerlijk. Als je niet goed presteert zegt hij dat tegen je. Presteer je wel goed, dan prijst hij je.'

'Met alle respect voor Swansea City, maar in hun aanbieding ben ik niet geïnteresseerd.'
• Swansea heeft een blauwtje gelopen bij Olympique Marseille-aanvaller Dimitri Payet. 'Financieel was het aanbod zeer aantrekkelijk, maar op mijn 27ste heb ik nog sportieve doelen. Als het een grote club was geweest, dan was het een ander verhaal geweest.' (L’Equipe)

• Na het behalen van de kwartfinale van het WK met België kan Jan Vertonghen eindelijk genieten van zijn vakantie. Dat doet de verdediger door te crowdsurfen op Tomorrowland, zoals te zien in onderstaande video. We kunnen stellen dat de Belg in eigen land letterlijk op handen gedragen wordt.

'Ik denk dat ik zijn type speler ben.'
Tom Cleverley gelooft dat het voor hem een goed teken is dat Louis van Gaal is aangesteld bij Manchester United, omdat hij past binnen zijn filosofie. De Nederlandse trainer lijkt dat ook te vinden, want hij kondigde aan dat zaterdagavond in het oefenduel met AS Roma Cleverley als enige de volledige wedstrijd gaat spelen. (Daily Mail)

• Feyenoord haalde vorige week de nieuwe aanwinsten binnen via de traditionele rit in de helikopter, maar daar is stadsgenoot Sparta Rotterdam niet van onder de indruk. Die club haalt de nieuwe spelers namelijk binnen als gladiatoren.

'Hij is zowel op als naast het veld erg sterk. Hij is een goed mens en een geweldige manager.'
• Ook Juan Manuel Mata is dolgelukkig met zijn nieuwe trainer Louis van Gaal, zoals de meeste spelers als ze een nieuwe coach krijgen. Vorige zomer was Mata overigens ook blij toen José Mourinho het roer overnam bij Chelsea, maar die liefde bekoelde snel toen bleek dat hij genoegen moest nemen met een plaats op de bank. (FIFA)

• Een jaar geleden werd hij voor een recordbedrag van circa achttien miljoen euro overgenomen door West Ham United, maar nu hebben de Londenaren spijt van de aankoop van Andy Carroll. Door een enkelblessure is de spits namelijk vier maanden uitgeschakeld, terwijl hij vorig seizoen door een hielkwetsuur pas in januari voor het eerst in actie kwam.

'Als we hadden geweten wat we nu weten, dan hadden we hem niet aangetrokken', aldus vicevoorzitter David Sullivan. Een fysiotherapeut had gezegd dat Carroll voor de start van vorig seizoen wedstrijdfit zou zijn. Hij is nu ontslagen. (The Telegraph)

• Op onderstaande afbeelding lijken Liverpool-speler Daniel Sturridge en Jordan Henderson zich te oriënteren op een maatschappelijke loopbaan na hun voetbalcarrière, maar het blijkt om een marketingstunt te gaan van sponsor Subway. De voetballers leken zich echter prima te vermaken achter de kassa, dus misschien is de actie voor herhaling vatbaar.

'Als we aan een negentienjarige jongen hadden betaald wat hij vroeg, dan hadden we de stabiliteit in de kleedkamer vermoord.'
• De altijd uitgesproken José Mourinho legt uit waarom hij Luke Shaw niet naar Chelsea heeft gehaald. De linksback werd uiteindelijk aangetrokken door Manchester United. Gevraagd naar het commentaar van Mourinho liet Van Gaal zich overigens niet uit de tent lokken. 'Ik hoef dat soort dingen niet te bespreken met de media, dat doe ik wel met José.'(The Guardian)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.