'Barça maakt interesse concreet: Alba moet eindelijk waardig concurrent krijgen'

Reacties

Na César Azpilicueta wil Barcelona nog een international van Spanje vastleggen. De Catalanen hebben Valencia-linksback José Gayà volgens Spaanse media laten weten dat ze hem in de zomer willen aantrekken.

'Barça maakt interesse concreet: Alba moet eindelijk waardig concurrent krijgen'
© Pro Shots

De interesse in Gayà speelt al langer, maar wordt volgens de laatste berichten uit Spanje nu echt concreet. De 26-jarige verdediger heeft zijn in 2023 aflopende contract bij Valencia nog altijd niet verlengd en is na dit seizoen daardoor voor een relatief bescheiden bedrag op te pikken. Barcelona hoopt tegen die tijd weer de financiële middelen te hebben om een transfersom op tafel te leggen voor de zeventienvoudig international.

Daarmee zou Barcelona zich eindelijk hebben verzekerd van een waardig opvolger van Jordi Alba. De 32-jarige linksback, die in 2012 eveneens overkwam van Valencia, is al negen jaar onomstreden op zijn positie, maar de jaren beginnen zo langzamerhand toch te tellen. Tegen de tijd dat Alba's huidige contract in 2024 afloopt, moet Gayà het stokje overnemen, zoals hij bij de Spaanse nationale ploeg de laatste jaren al met enige regelmaat deed.

Barcelona heeft al verschillende malen geprobeerd een volwaardige back-up van Alba in huis te halen, maar telkens zonder succes. De club telde transfersommen neer voor Lucas Digne (Paris Saint-Germain) en Júnior Firpo (Real Betis), maar zij voldeden niet en vertrokken weer (naar respectievelijk Everton en Leeds United). De zelfopgeleide Marc Cucurella kreeg geen serieuze kans en werd na een verhuurperiode verkocht aan Getafe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer José Gayà
Meer over José Gayà
Meer Jordi Alba
Meer over Jordi Alba
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.