Alba verklaart waarom hij aanbiedingen uit Spanje naast zich neer legde

Reacties

Jordi Alba kijkt uit naar zijn debuut voor Inter Miami. De 34-jarige linksback kan niet wachten om het veld weer te delen met Lionel Messi en verklaart waarom hij Europa heeft verlaten.

Alba verklaart waarom hij aanbiedingen uit Spanje naast zich neer legde
© Pro Shots

In juni mocht Alba als aanvoerder nog de Nations League-trofee optillen namens de Spaanse nationale ploeg. Toch koos hij er een maand later voor om de Europese velden te verlaten: Alba tekende voor tweeënhalf jaar bij Inter Miami en werd zo herenigd met vrienden Messi en Sergio Busquets.

'Er waren ook aanbiedingen vanuit Spanje en de rest van Europa, maar om een ander shirt aan te trekken en mogelijk tégen Barcelona te moeten spelen... Dat zag ik eerlijk gezegd niet zitten', vertelt Alba in gesprek met El Mundo Deportivo.

'Ik heb alle opties afgewogen, maar Inter Miami was het meest doortastend. Ik heb iedereen bij de club gesproken en dat gaf me veel vertrouwen. Ik kon in Miami natuurlijk ook samenspelen met mijn vrienden, met wie ik een goede connectie heb op het veld. En met Tata Martino, die ik bij Barcelona al als trainer heb gehad', legt de Spanjaard zijn keuze uit.

Alba hoopt op het veld in Miami zijn voortreffelijke connectie met Messi nieuw leven in te blazen. 'Leo is een voetballer met wie ik perfect klik. Hij heeft mij een betere speler gemaakt bij Barcelona. Mijn geweldige statistieken qua goals en assists zijn aan hem te danken. Het wordt een eer om weer met Leo samen te spelen, maar ook met Busi en al mijn andere teamgenoten. We gaan ons best doen om mensen trots op het team te maken.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Inter Miami
Meer over Inter Miami
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.