Barça en Liverpool in gesprek over megadeal Suarez

Reacties

De voetbaltoekomst van Luis Suarez lijkt niet op Anfield te liggen. Liverpool en Barcelona zijn in gesprek getreden over de transfer van de controversiële aanvaller.

Barça en Liverpool in gesprek over megadeal Suarez

De geruchten over een overgang van Suarez naar Catalonië gaan al langer rond, maar het feit dat beide partijen rond de tafel zitten is niettemin een krachtig signaal. Opvallend is dat Barcelona zijn jacht op Suarez niet heeft gestaakt nadat de FIFA hem een vier maanden lange verbanning uit het voetbal oplegde na zijn beet in de schouder van Italië-verdediger Giorgio Chiellini. Door die straf kan hij pas eind oktober weer in clubverband in actie komen.

Overigens hoeft volgens The Guardian er niet per se onderhandeld te worden. Suarez heeft namelijk een vertrekclausule van tachtig miljoen pond (honderd miljoen euro) in zijn contract staan en voor een lager bedrag dan dat is Liverpool niet bereid mee te werken aan een transfer.

Alleen in het geval Barcelona een spelersruil wil bespreken - Alexis Sánchez zou de omgekeerde weg kunnen bewandelen - moeten beide partijen een akkoord zien te bereiken. Barça zou denken aan een geldsom van ruim zestig miljoen euro plus Sánchez. In het geval Suarez daadwerkelijk vertrekt is Klaas-Jan Huntelaar een belangrijke kandidaat om Liverpool te versterken. Overigens zou Ajax profiteren van een transfer van Suarez, aangezien bij de verkoop van de Uruguayaan aan Liverpool een doorverkooppercentage is bedongen.

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.