Schorsing Suarez: deze duels loopt hij mis

Reacties

De straf voor Luis Suarez vanwege het bijten van Giorgio Chiellini heeft niet alleen invloed op zijn rol bij het Uruguayaanse nationale elftal. Doordat de spits naast zijn schorsing voor negen officiële interlands vier maanden lang geen enkele wedstrijd mag spelen, wordt ook zijn club Liverpool zwaar gedupeerd.

Schorsing Suarez: deze duels loopt hij mis

De negen wedstrijden die Suarez in de Premier League mist, zijn niet de minste. Hij ontbreekt onder meer in de topper tegen landskampioen Manchester City (23 augustus) en in de derby tegen Everton (27 september). Bovendien is Suarez niet van de partij in de eerste drie groepswedstrijden van de Champions League en één duel in de strijd om de League Cup.

De teller op het aantal duels schorsing voor Suarez sinds 2010 komt inclusief deze verbanning op 34 wedstrijden te staan. Opmerkelijk is dat hij sinds dat jaar geen enkele rode kaart ontving; al zijn straffen werden uitgedeeld op basis van tv-beelden, zoals die van een jaar geleden, toen Suarez voor tien duels werd verbannen voor een hap in de rechterarm van Branislav Ivanovic.

Liverpool zonder Suarez

Datum Wedstrijd Competitie
16/08 Liverpool-Southampton Premier League
23/08 Manchester City-Liverpool Premier League
30/08 Tottenham Hotspur-Liverpool Premier League
13/09 Liverpool-Aston Villa Premier League
16-17/09 Groepsduel Champions League
20/09 West Ham United-Liverpool Premier League
27/09 Liverpool-Everton Premier League
30/09-01/10 Groepsduel Champions League
04/10 Liverpool-West Bromwich Albion Premier League
18/10 Queens Park Rangers-Liverpool Premier League
21-22/10 Groepsduel Champions League
25/10 Liverpool-Hull City Premier League

*Suarez mist ook een wedstrijd in de strijd om de League Cup. De datum van dat duel is nog niet bekend, evenals de tegenstander.

Uruguay zonder Suarez
Namens Uruguay ontbreekt Suarez allereerst in het duel met Colombia van zaterdag, in de achtste finale van het WK. Ook het mogelijke vervolg van het toernooi gaat aan zijn neus voorbij. Bovendien dreigt de ex-speler van Ajax (een deel van) het toernooi om de Copa América van medio 2015 te missen, afhankelijk van hoeveel WK-wedstrijden Uruguay nog speelt en het aantal oefeninterlands dat het land inplant. Op dit moment staat er alleen voor 10 oktober een treffen met Saudi-Arabië geprogrammeerd.

Transfer
Wel mag Suarez tijdens zijn schorsing gewoon van club wisselen, dus een eventuele transfer naar het geïnteresseerde Real Madrid en Barcelona behoort tot de mogelijkheden. Wel is het vanzelfsprekend ernstig de vraag of deze clubs nog zitten te wachten op de aanvaller.

Direct analyses van alle WK-wedstrijden en -spelers lezen? Probeer VI Premium de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.