Balotelli: 'Ik heb altijd gehoopt op terugkeer bij AC Milan'

Reacties

Vlak voordat Mario Balotelli de medische keuring onderging heeft de 25-jarige aanvaller zijn blijdschap geuit over zijn naderende terugkeer bij AC Milan, dat op het punt staat de veelbesproken Italiaan van Liverpool te huren.

Balotelli: 'Ik heb altijd gehoopt op terugkeer bij AC Milan'

'Ik ben blij dat ik weer terug ben', zei Balotelli in gesprek met het nieuwskanaal van Milan. Dat hij zonder wedstrijdritme overkomt van Liverpool, ziet Super Mario niet als een probleem. 'Lichamelijk voel ik me vrij goed, ik moet gewoon gaan trainen met het team. Ik ben enorm gemotiveerd', aldus de 33-voudige international, die vorig jaar nog voor twintig miljoen euro naar Liverpool verkaste.

Dat het zó snel van een terugkeer naar Milan zou komen was gezien Balotelli's tot 2018 doorlopende contract niet de bedoeling. Toch had hij er zelf rekening mee gehouden. 'Kon ik me een terugkeer naar Milan voorstellen? Ja, Milan zit voor altijd in mijn hart. Ik heb er altijd al op gehoopt. Of ik mijn carrière ook bij Milan zal afsluiten? Eerst zal ik dit jaar hard moeten werken en presteren, dan ga ik daar wel een keer over nadenken.'

Tot nu toe kende Balotelli in het shirt van de Rossoneri waarschijnlijk de beste periode van zijn loopbaan. Nadat hij in januari 2013 was overgekomen van Manchester City, scoorde de bij stadgenoot Internazionale doorgebroken spits in anderhalf jaar dertig keer in 54 officiële duels. Dat was een evenaring van zijn productie bij City (in tachtig wedstrijden) en een verbetering van die bij Inter (28 goals in 86 optredens).

Grote fout
Het onberekenbare karakter van Balotelli kreeg in zijn laatste halfjaar bij Milan, waar hij onder trainer Clarence Seedorf werkte, steeds meer de overhand. Die tendens zette zich afgelopen seizoen voort bij Liverpool, waar hij in 28 wedstrijden slechts vier keer trefzeker was. Jamie Carragher, analyticus en oud-speler van The Reds, verbaast het niet. 'Ik kan nog steeds niet geloven dat ze hem hebben gekocht. Hoe sneller hij weg is, hoe beter. Hem aantrekken was een grote fout van de club.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.