AZ wil Ortiz ineens behouden: 'Een jongen die nooit opgeeft'

Celso Ortiz was een verschoppeling, maar heeft nu weer toekomst bij AZ. Directeur voetbalzaken Earnest Stewart hoopt hem binnen twee weken een nieuw contractvoorstel te doen.

AZ wil Ortiz ineens behouden: 'Een jongen die nooit opgeeft'

Drie maanden geleden wilde AZ nog meewerken aan een vertrek van de Paraguayaan (foto). 'Vrijwel iedereen was ervan overtuigd dat hij goed kan voetballen', zegt Stewart. 'Hij kon het alleen niet wekelijks laten zien. Dat heeft te maken met een trainer die niet in hem geloofde. Het contract van Gertjan Verbeek liep aanvankelijk tot medio 2015, een jaar langer dan dat van Celso. Dan heeft het weinig zin om met elkaar door te gaan.'

Alleen ADO Den Haag is anderhalf jaar geleden voor Ortiz in de markt geweest. Sindsdien bleef het stil. Nu de banneling een basisspeler is geworden, beseft Stewart dat er iets met de aflopende verbintenis van Ortiz moet gaan gebeuren. 'En dat zal niet voor een extra jaartje zijn. Hij laat momenteel zien waartoe hij in staat is. En dat moet hij loskoppelen van Dick Advocaat. Welke trainer hier straks ook komt, als Celso zo blijft presteren, begint hij komende zomer sowieso anders aan een volgend seizoen.'

Het is Stewart opgevallen dat Ortiz altijd aanspeelbaar is en geen moment in paniek raakt. 'Dat vond ik mooi om te zien. Hij is het toonbeeld van een jongen die nooit opgeeft, nooit zeurt en geduldig is gebleven. En die uiteindelijk toch zijn kans pakt', stelt Stewart.

In de nieuwste editie van Voetbal International, die vanaf vandaag in de winkels ligt, lees je een uitgebreid interview met Celso Ortiz. VI 44 kun je hier bestellen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen