AZ spaart niemand in derby: 'Dit leeft enorm in de regio'

Reacties

AZ moet voor een plaats bij de laatste zestien in het bekertoernooi zien af te rekenen met Telstar. Trainer John van den Brom beseft dat zijn ploeg donderdag vol aan de bak moet in deze derby.

AZ spaart niemand in derby: 'Dit leeft enorm in de regio'

'We gaan in ieder geval geen jongens rust geven, want we nemen dit toernooi heel serieus. En dat geldt zeker ook voor Telstar', zegt hij op de website van de Alkmaarders. 'Dit duel leeft enorm in de regio. Dennis Haar is vrijdag bij Telstar geweest en het ging nergens anders over. En Telstar is in goeden doen, dus we weten wat we kunnen verwachten.'

Van den Brom kan in elk geval gewoon op de bank plaatsnemen, want de aanklager betaald voetbal heeft de coach enkel een waarschuwing gegeven voor zijn gedrag in De Kuip afgelopen zondag. De trainer bood namelijk al meteen zijn excuses aan na woordenwisselingen met de arbitrage, waarmee volgens de aanklager de kous af was.

AZ moet het donderdag stellen zonder Muamer Tankovic, Jop van der Linden, Jan Wuytens, Guus Hupperts en Mounir El Hamdaoui. Van den Brom: 'We willen tegen Telstar het goede gevoel van het creëren van kansen meenemen. Want ondanks de nederlagen heb ik veel positieve opmerkingen gehoord over onze speelwijze tegen Augsburg en Feyenoord. We moeten alleen wel wat goals gaan maken.'

Telstar en AZ troffen elkaar vier keer eerder in het bekertoernooi, met de laatste keer (3 december 2002) een overwinning voor de club uit de Jupiler League. Silvan Inia werd uit een vrije trap matchwinner (1-0). Telstar en AZ treffen elkaar donderdag om 20.45 uur in een vol Telstar Stadion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.