Bekerduels: amateurteams naar achtste finale én Klassieker

Reacties

In de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi staan er zestien duels op het programma. VI.nl zet het programma van dinsdag, woensdag en donderdag op een rijtje.

Bekerduels: amateurteams naar achtste finale én Klassieker

Dinsdagavond is het aan landskampioen PSV om het spits af te bijten. Om 18.30 uur start de derde ronde als de aftrap tegen Zaterdaghoofdklasser SC Genemuiden plaatsheeft. Coach Phillip Cocu wilde niets aan het toeval overlaten. Hij trainde zelfs besloten in aanloop naar het bekerduel.

Anderhalf uur na de eerste balomwenteling in Eindhoven starten nog eens vijf wedstrijden. Heracles Almelo neemt het dan op tegen de Koninklijke HFC, terwijl na het duel tussen Berkum en HHC Hardenberg al in elk geval één amateurploeg zich dinsdagavond voor de laatste zestien zal plaatsen. Go Ahead Eagles en Willem II besluiten vanaf 20.45 uur in De Adelaarshorst het eerste (van in totaal drie) bekeravondje.

Woensdag zal in elk geval een tweede amateurploeg zich bij de laatste zestien scharen, omdat HBS en Kozakken Boys elkaar treffen. Vanaf 19.45 uur zijn alle schijnwerpers gericht op De Kuip, waar Feyenoord en Ajax het tegen elkaar opnemen.

Een kwartier na de clash tussen de aartsrivalen neemt cupfighter FC Lienden het op tegen Roda JC en trappen Excelsior '31 en Excelsior Rotterdam af. Het duel tussen FC Utrecht en bekerhouder FC Groningen vormt het toetje voor woensdag.

Donderdag staan de laatste drie bekerwedstrijden op het menu als NEC en Sparta de degens kruisen, het SC Heerenveen van Foppe de Haan Helmond Sport ontmoet en de Noord-Hollandse derby Telstar-AZ het slotstuk van het bekergeweld is. Daarna zal bekend zijn welke zestien ploegen nog mogen hopen op bekerwinst.

Bekijk hier het gehele programma in het Nederlandse bekertoernooi.

De verdeling van de 32 ploegen:
Eredivisie (12): PSV, Heracles Almelo, Willem II, Feyenoord, Ajax, Excelsior, Roda JC, FC Utrecht, FC Groningen, NEC, SC Heerenveen en AZ
Jupiler League (9): FC Dordrecht, Achilles'29, Almere City FC, FC Den Bosch, Go Ahead Eagles, FC Emmen, Sparta Rotterdam, Helmond Sport, Telstar  
Topklasse (8): Capelle, Spakenburg, HHC Hardenberg, Koninklijke HFC, VVSB, HBS, Kozakken Boys, FC Lienden
Hoofdklasse (2): SC Genemuiden, Excelsior'31
Eerste klasse (1): Berkum

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.