AZ sluit voorbereiding af met zege op Al-Wasl

AZ heeft de oefencampagne afgesloten met een 1-0 zege op Al-Wasl. De oefenwedstrijd vormde de laatste test in aanloop naar het Europese avontuur van de Alkmaarders.

Na vijf oefenzeges wilde de nummer drie van het voorbije seizoen die positieve reeks een vervolg geven tegen de club uit de Verenigde Arabische Emiraten. AZ was in de eerste helft via nieuwkomers Vincent Janssen en Jop van der Linden enkele keren gevaarlijk, maar benutte de kansen niet.

Ook na rust bleef het lange tijd 0-0. Pas in de 75ste minuut kwam AZ op voorsprong. Op aangeven van Markus Henriksen zette Robert Mühren, die amper een minuut op het veld stond, zijn ploeg op 1-0.

AZ begint komende donderdag aan zijn Europa League-campagne. Het elftal van trainer John van den Brom neemt het op 30 juli in eigen huis op tegen Istanbul Basaksehir, waarna een week later de terugwedstrijd in Turkije volgt.

Opstelling AZ: Rochet; Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden (74. Mühren), Haps; Van Overeem (58. Haye), Henriksen, Ortiz; Dos Santos Janssen, Tankovic (58. Vaarnold).