AZ treft ervaren Turken Emre en Semih Sentürk

Reacties

AZ begint het Europese avontuur met een confrontatie tegen twee Turkse vedettes. Istanbul BB heeft de beschikking over routiniers Emre Belözoglu en Semih Sentürk. VI portretteert de komende Europa League-tegenstander van de Alkmaarders.

AZ treft ervaren Turken Emre en Semih Sentürk

De 34-jarige Emre is ongetwijfeld een van de meest veelbesproken Turkse spelers. De temparementvolle middenvelder schuwt de harde duels en daaropvolgende opstootjes niet. De Turkse gifkikker beschikt met buitenlandse werkgevers als Internazionale, Newcastle United en Atlético Madrid over een mooie staat van dienst, maar maakte ook naam met verschillende incidenten.

De 93-voudige international met de fluwelen traptechniek begon zijn carrière bij Galatasaray. In 2008 maakte Emre, destijds speler van Newcastle, de controversiële keuze voor aartsrivaal Fenerbahçe. De technicus werd daar ploeggenoot van spits Sentürk.

Sentürk
De aanvaller had geen omzwervingen nodig om bij Fenerbahçe terecht te komen. Tussen 2002 en 2014 maakte de 29-voudig international deel uit van de selectie van de Turkse topclub. In 256 optredens voor de nieuwe werkgever van Robin van Persie kwam de spits tachtig maal tot scoren. In januari 2014 vervolgde de spits zijn loopbaan bij Antalyaspor, waarna een half jaar later de overstap naar de Europa League-opponent van AZ volgde.

Semih Sentürk in actie voor Basaksehir.
Semih Sentürk in actie voor Basaksehir.

Een andere bekende naam bij Basaksehir is Volkan Babacan. De Turkse doelverdediger heeft zes interlands achter zijn naam staan en ook hij was eerder actief bij Fenerbahçe. De doelman komt sinds vorige zomer uit voor de club van voormalig bondscoach Abdullah Avci.

De ploeg van trainer John van den Brom neemt het op 30 juli en 6 augustus op tegen de nummer vier van het voorbije Turkse seizoen. Istanbul BB bleef gerenommeerde clubs als Trabzonspor en Bursaspor voor. AZ begint in de derde kwalificatieronde van de Europa League met een thuiswedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.