Goalgetter Janssen helpt AZ langs Telstar

Vincent Janssen heeft zijn doelpuntentotaal in aanloop naar de Europa League-duels met Istanbul BB opgeschroefd naar tien. Ook in de vrienschappelijke wedstrijd tegen streekgenoot Telstar (3-0) was de aanvaller op dreef.

Janssen maakte deze zomer de overstap van Almere City FC naar Alkmaar en laat zich in de voorbereiding nadrukkelijk gelden. Na drie treffers tegen een regioteam, drie doelpunten tegen de amateurs van AFC '34 en twee goals tegen Fortuna Sittard moest Telstar er zaterdagmiddag aan geloven.

Zowel voor de rust als in de tweede helft vond de 21-jarige linkspoot het net en was hij met twee doelpunten de gevierde man tijdens de Open Dag in het AFAS Stadion. Derrick Luckassen was met een rake kopbal verantwoordelijk voor de 2-0 tegen Telstar, dat het laatste kwartier met tien man verder moest na een rode kaart van Bryan Ottenhof. Uitblinker Janssen werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald voor Achille Vaarnold.

Daarmee blijft AZ ongeslagen in aanloop naar het naderende Europese avontuur. In de derde voorronde van de Europa League neemt AZ het op tegen het Turkse Istanbul BB. De ploeg van trainer John van den Brom treft op donderdag 30 juli en een week later op 6 augustus de nummer vier uit de Süper Lig.