Van den Brom spreekt van pittige loting voor AZ

Reacties

John van den Brom (48) ziet de confrontatie met Istanbul BB in de derde voorronde van de Europa League als een zware dobber. De coach van de Alkmaarders keert terug in Istanbul, waar hij zelf in het verleden voetbalde.

Van den Brom spreekt van pittige loting voor AZ

'Ik heb een jaar gespeeld bij Istanbulspor. Al is dat wel al héél lang geleden', haalde Van den Brom op de clubwebsite zijn seizoen in Turkse dienst aan. Na in Nederland uit te zijn gekomen voor Vitesse en Ajax stapte hij in de zomer van 1995 over naar Istanbulspor. Na een jaar keerde hij al terug bij Vitesse, om later zijn loopbaan te besluiten bij De Graafschap.

'We hebben net even snel lopen googelen', aldus Van den Brom, die zo wat eerste informatie wilde vergaren over de Turkse nummer vier van het afgelopen seizoen. 'Ze hebben onder meer tegen Anderlecht en Volendam geoefend. Wat mij in eerste instantie opvalt, is dat ze heel veel ervaring hebben. Hun jongste verdediger is 28. Dat zegt genoeg over het type ploeg die we tegenover ons krijgen. Het is een ploeg op leeftijd, maar wel met de nodige ervaring.'

'Die ervaring hebben wij niet', trok Van den Brom de vergelijking met zijn eigen elftal. 'Maar we hebben hier wel keihard voor geknokt, dus we zullen nu die ervaring juist moeten gaan opdoen. Het is volgens mij ook een fysiek sterke ploeg. Ik heb namelijk óók al wat navraag gedaan bij mijn vorige club Anderlecht (daar was Van den Brom trainer tussen 2012 en 2014, red.) en die mensen beaamden dat. Wij hebben juist, op een paar jongens na, weinig fysieke kracht. Maar toch zullen we van onze eigen kwaliteiten moeten uitgaan en voetballend  het verschil maken.'

'Of wij favoriet zijn? Ik denk niet dat je een favoriet kunt aanwijzen. Dat wij geplaatst waren, had meer met het verleden van AZ te maken. Het zal een zware dobber worden', zo besloot Van den Brom.

Istanbul BB beschikt onder anderen over de Turkse routiniers Emre Belözoglu en Semih Sentürk. De ploeg van trainer John van den Brom neemt het op 30 juli en 6 augustus op tegen de nummer vier uit de Süper Lig. Istanbul BB bleef vorig seizoen gerenommeerde clubs als Trabzonspor en Bursaspor voor. AZ begint in de derde kwalificatieronde van de Europa League met een thuiswedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.