Australië heeft met Postecoglou gewenste bondscoach

Ange Postecoglou is de nieuwe bondscoach van Australië. De Australische voetbalbond (FFA) heeft de obstakels in de onderhandelingen met zijn club Melbourne Victory weggenomen, waardoor Postecoglou een contract tot augustus 2018 kon tekenen.

Australië heeft met Postecoglou gewenste bondscoach

Na het ontslag van de Duitser Holger Osieck, die Australië niet voor 6-0 oefennederlagen tegen Brazilië en Frankrijk kon behoeden, was al gauw duidelijk dat Postecoglou en bijvoorbeeld niet de Nederlanders Guus Hiddink, Frank Rijkaard of Dick Advocaat de voornaamste kandidaat was om The Socceroos onder zijn hoede te nemen.

'Het is altijd ons plan geweest dat we op een dag een Australische bondscoach zouden hebben', vertelde FFA-voorzitter Frank Lowy over de aanstelling van Postecoglou. 'Dat zei ik al toen we onze vorige bondscoach (Osieck, red.) contracteerden. Omdat Ange de man met de beste kwalificaties én een Australiër is, hebben we aan die doelstelling nu ruimschoots voldaan.'

Postecoglou is sinds Frank Farina (1999-2005) de eerste bondscoach van Australië met een vaste aanstelling die uit eigen land komt. Sindsdien hadden Guus Hiddink (2005-06), Pim Verbeek (2007-10) en Osieck (2010-2013) de leiding. Tussendoor traden de oud-spelers Graham Arnold (ex-NAC Breda) en Aurelio Vidmar (ex-Feyenoord) wel op als interim-coach.

Met Postecoglou, in 2011 en 2012 kampioen met Brisbane Roar, aan het roer gaat Australië toewerken naar de derde WK-deelname op rij. Vervolgens moet de 48-jarige oefenmeester zich met zijn land ook kwalificeren voor het WK van 2018 in Rusland. De eerste wedstrijd onder Postecoglou staat gepland op 19 november, als Costa Rica naar Sydney komt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen