Coach Postecoglou accepteert aanbod Australische bond

De Australische bond heeft voor de vacature van bondscoach een toezegging op zak van Ange Postecoglou, maar zijn club Melbourne Victory ligt nog dwars.

Coach Postecoglou accepteert aanbod Australische bond

Na het ontslag van de Duitser Holger Osieck zette de Australische bond in op een bondscoach van eigen bodem. Het probleem was dat de drie kandidaten – naast Postecoglou Graham Arnold en Tony Popovic – nog onder contract staan van een club.

Dat is ook het laatste obstakel voor de aanstelling van Postecoglou als nieuwe bondscoach van Australië. Melbourne Victory heeft weliswaar toegezegd in principe mee te werken aan het vertrek van de trainer, maar de aangeboden afkoopsom is nog onvoldoende voor een vrijgave.

Victory verlangt ruim zeven ton, waar de Australische bond naar verluidt niet verder wil gaan dan tweehonderdduizend euro. Vanwege het afkopen van het contract van Osieck willen ze de kosten drukken.

Osieck moest plaatsmaken na twee zware nederlagen in oefenduels. Zowel Brazilië als Frankrijk legde The Socceroos op de pijnbank (6-0), waarna ook de andere problemen over het functioneren van de Duitser aan het licht kwamen. De kwalificatie voor het WK woog daar niet tegen op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen