Berger moet op zoek naar bondscoach voor Australië

Holger Osieck is ontslagen als bondscoach van Australië. De Duitser moet plaatsmaken bij de WK-deelnemer na twee opeenvolgende 6-0 nederlagen in oefenduels.

Berger moet op zoek naar bondscoach voor Australië

Het besluit afscheid te nemen van Osieck (foto) viel nadat Australië na de 6-0 nederlaag begin september tegen Brazilië vrijdag tegen Frankrijk met dezelfde cijfers onderuit ging. Voor de Duitser, die in 2010 aantrad als opvolger van Pim Verbeek, werd dat oefenduel zijn laatste op de bank van de Socceroos.

'De beslissing is gebaseerd op een lang-termijnthema over verjonging van de Socceroos, de voorbereiding op het WK en de strijd om de Azië Cup 2015 in Australië', vertelde bondsvoorzitter Frank Lowy. 'We zijn tot de conclusie gekomen dat een wisseling noodzakelijk is om die doelen te bereiken.'

In afwachting van de aanstelling van een definitieve opvolger neemt assistent Aurelio Vidmar de honneurs waar. De voormalig Feyenoorder zit dinsdag in Londen tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Canada op de bank.

Technisch directeur Han Berger wordt medeverantwoordelijk voor de voorbereiding op het WK, waarvoor Australië zich al had geplaatst. Een van de belangrijkste taken is daarbij het vinden van een nieuwe bondscoach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen