Pim Verbeek krijgt Duitse opvolger bij Socceroos

Holger Osieck is de nieuwe bondscoach van Australië. De 61-jarige Duitser neemt de taken over van de na het WK vertrokken Pim Verbeek.

Pim Verbeek krijgt Duitse opvolger bij Socceroos

Osieck was op het WK van 1990 assistent van trainer Franz Beckenbauer. Op dat mondiale eindtoernooi greep Duitsland de wereldtitel. Op clubniveau zwaaide de Duitster de scepter bij Vancouver Whitecaps (Can), VfL Bochum (Dui), Fenerbahçe (Tur), Urawa Red Diamonds (Jap) en Kocaelispor (Tur).

'Het is een grote uitdaging, vertelde Osieck na zijn aanstelling. 'Ik voel me vereerd. Australië heeft het de laatste jaren erg goed gedaan en heeft de laatste twee keer de eindronde van het WK gehaald. Die vaste basis moeten we zien vast te houden.'

Osieck was overigens al eerder bondscoach. Van 1999 tot en met 2003 was hij de technisch eindverantwoordelijke bij de nationale ploeg van Canada. De afgelopen twee jaar was hij in dienst van de FIFA.

Onder leiding van Pim Verbeek overleefden de Socceroos de groepsfase niet in Zuid-Afrika. Na het vertrek van Verbeek nam Han Berger, technisch directeur bij de Australische bond, tijdelijk de honneurs waar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen