Atlético Madrid geeft bekersucces vervolg tegen Granada

Atlético Madrid heeft thuis afgerekend met hekkensluiter Granada. Een benutte penalty van Mario Mandzukic zette Atlético op het goede spoor: 2-0.

Donderdag tankte de ploeg van trainer Diego Simeone vertrouwen door stadgenoot Real Madrid uit te schakelen in de achtste finale van de Copa del Rey. Nadat Atlético een 2-0 zege had geboekt in het heenduel, bleef het donderdag in het hol van de leeuw 2-2, dankzij twee doelpunten van de teruggekeerde Fernando Torres.

Tegen Granada koppelde Simeone Torres voor het eerst in de voorhoede aan Mario Mandzukic. De samenwerking was nog geen overweldigend succes, maar beide spitsen hadden toch een aandeel in de enige openingstreffer van Atlético. Torres leverde in de 34ste minuut een voorzet af op Diego Godín, die in het strafschopgebied werd neergelegd. De penalty werd vervolgens verzilverd door Mandzukic.

Twee minuten voor tijd bepaalde invaller Raúl García namens Atlético met een fraaie kopbal de eindstand op 2-0. Het verschil met koploper Real, dat vanwege het WK voor clubteams nog een wedstrijd moet inhalen, is daardoor weer vier punten. Barcelona, dat om 19.00 uur aantreedt tegen Deportivo la Coruna, heeft een punt achterstand op Los Rojiblancos.