Torres helpt Atlético met dubbelslag voorbij aartsrivaal

Atlético Madrid heeft ten koste van aartsrivaal en stadgenoot Real de kwartfinale van de Spaanse beker bereikt. Een 2-2 gelijkspel in het hol van de leeuw was voldoende. De hoofdrol was donderdagavond niet voor kersvers Gouden Bal-winnaar Cristiano Ronaldo, maar voor Fernando Torres.

De return in de achtste finale van de Copa del Rey was er eentje onder absolute hoogspanning. Een volledig uitverkocht Estadio Santiago Bernabéu moest Real tegen de grote vijand inspireren tot het wegwerken van de 2-0 nederlaag uit de uitwedstrijd. Het feit dat Cristiano Ronaldo vlak voor de aftrap zijn Gouden Bal aan de eigen fans mocht presenteren, droeg alleen maar bij aan de uitgelaten sfeer.

Nog geen minuut ná die aftrap moest de kersverse Wereldvoetballer van het Jaar echter toezien hoe de missie van Los Galácticos nog moeilijker werd dan deze al was. Een slechte pass van Real-verdediger Sergio Ramos en matig ingrijpen van diens collega Pepe leidde een uitbraak van Antoine Griezmann in. Hij bediende Fernando Torres, die de bal met links fraai in de bovenhoek schoot.

Geschiedenis
Het was voor El Niño zijn eerste doelpunt sinds zijn rentree bij de club waar hij zijn loopbaan begon. In de heenwedstrijd tegen Real kwam hij, net als afgelopen weekend in het competitieduel bij Barcelona, niet tot scoren. Het betekende voor Torres bovendien zijn eerste doelpunt ooit in het stadion van de aartsrivaal. Door een rake kopbal van Sergio Ramos na twintig minuten (1-1) leek de spanning wat terug in de wedstrijd te komen, maar na rust herhaalde de geschiedenis zich.

Sergio Ramos kopte weliswaar de 1-1 binnen namens Real Madrid, maar zag er verdedigend twee keer niet goed uit.

Net als in de eerste helft leverde Sergio Ramos de bal vrijwel onmiddellijk na het eerste fluitsignaal in, wederom was het Griezmann die de bal aan Torres gaf. De dertigjarige spits kapte Pepe uit en schoof via doelman Keylor Navas 1-2 binnen, daarmee de wedstrijd in het slot gooiend. Ronaldo deed met een rake kopbal nog wel van zich spreken, maar verder dan 2-2 kwam de ploeg van Carlo Ancelotti niet.

Dankzij de twee doelpunten van de verloren zoon mag Atlético zich gaan opmaken voor een dubbele ontmoeting met Barcelona, dat later donderdagavond op bezoek gaat bij Elche en daar een 5-0 voorsprong verdedigt. De twee kwartfinales tussen Los Colchoneros en Barça worden op 21 (in Barcelona) en 28 januari (in Madrid) gespeeld.