Real-coach Ancelotti houdt hoofd koel na nieuwe klap

Reacties

Trainer Carlo Ancelotti van Real Madrid wil niets weten van problemen bij zijn ploeg. Het sterrenensemble verloor woensdag in het bekerduel bij rivaal Atlético Madrid evenwel voor de derde keer op rij: 2-0. De stadgenoot begint zo langzamerhand een angstgegner te worden.

Real-coach Ancelotti houdt hoofd koel na nieuwe klap

Lange tijd leek Real Madrid dit seizoen onverslaanbaar. Na de 1-2 thuisnederlaag in het competitieduel met (saillant genoeg) Atlético op 13 september 2014, won de ploeg van Carlo Ancelotti in de verschillende competities liefst 22 keer op rij. Na de 4-2 (oefen)nederlaag tegen AC Milan en het 2-1 (competitie)verlies tegen Valencia van afgelopen weekend, liepen Los Galacticós woensdag tegen de derde nederlaag op rij aan.

Van een crisis wil de Italiaanse oefenmeester evenwel niets weten. 'In de laatste fase van de wedstrijd deden we het inderdaad niet goed, maar tot de penalty van Raúl García (de 1-0, red.) waren we gewoon de bovenliggende partij', sprak Ancelotti na de gevoelige nederlaag tegen de pers. 'Daarnaast heeft Atlético gewoon goed verdedigd. Een crisis? Dat lijkt me wat overdreven. Maar dat we niet blij zijn met de laatste wedstrijden, lijkt me duidelijk. We moeten snel weer winnen', aldus de Italiaan, die aangaf zijn sterspeler Cristiano Ronaldo enigszins te hebben gespaard omdat hij een vermoeide indruk maakte.

Vervelend
Dat vond ook verdediger Marcelo. 'Twee keer achter elkaar verliezen, dat kan gewoon niet bij Real', liet de Braziliaan tegenover AS de wedstrijd tegen AC Milan buiten beschouwing. Hij baalde verder stevig van het feit dat zijn ploeg wederom een goal weggaf uit een vrije trap. José Maria Giménez kopte de 2-0 uit een corner binnen. 'We begonnen goed, maar wéér die standaardsituaties...'

Die kopgoal zorgde ervoor dat Atlético een erg vervelende tegenstander wordt voor Real. Sinds de miljoenenploeg in mei 2014 de Champions League won ten koste van de regerend landskampioen, troffen beide ploegen elkaar vier keer. In de Super Cup werd het een keer gelijk en won Atlético een keer, terwijl de Rojiblancos in september dus ook in competitieverband wonnen. Door de bekernederlaag wordt het voor Real volgende week een hels karwei om de kwartfinale te bereiken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.