Atlético favoriete opponent van Cristiano Ronaldo

Reacties

Real Madrid neemt het woensdagavond (21.00 uur) in de achtste finale van de strijd om de Copa del Rey op tegen Atlético Madrid, een van de favoriete tegenstanders van Cristiano Ronaldo.

Atlético favoriete opponent van Cristiano Ronaldo

De steraanvaller van Real Madrid begint woensdag in het Estadio Vicente Calderón aan zijn achttiende officiële duel met Atlético Madrid. In de voorgaande zeventien wedstrijden tegen de aartsrivaal was de Portugees goed voor veertien goals en vier assists.

Alleen tegen Málaga (dertien goals en zeven assists) en Sevilla (achttien goals en één assist) was Cristiano Ronaldo vaker betrokken bij een doelpunt namens De Koninklijke. De aanvaller maakte zes van zijn veertien treffers tegen Atlético op het veld van de aartsrivaal (in zes duels).

Cristiano Ronaldo kende tussen 2010 en 2012 met Real een puike reeks van acht opeenvolgende overwinningen op Atlético, verdeeld over alle competities. Sindsdien is het voor De Koninklijke veel lastiger gebleken om de stadgenoot te kloppen, getuige slechts drie zeges in de daaropvolgende negen ontmoetingen (G2, V4).

Na 26 officiële duels voor Real Madrid in dit seizoen staat de doelpuntenteller voor Cristiano Ronaldo al op 33. Dat zijn er nu al evenveel als in zijn eerste volledige jaargang bij de Madrilenen, het seizoen 2009/10. Toen had hij 35 wedstrijden nodig voor zijn 33 treffers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.