Southgate verrast: Henderson en Rashford ontbreken in Engelse voorselectie

Reacties

Jordan Henderson is door de Engelse bondscoach Gareth Southgate niet opgenomen in de voorselectie voor het EK. De 33-jarige middenvelder van Ajax kwam sinds zijn komst naar Amsterdam in actie in negen Eredivisie-duels. Ook Marcus Rashford ontbreekt na een moeizaam seizoen met Manchester United.

Southgate verrast: Henderson en Rashford ontbreken in Engelse voorselectie
© Pro Shots

Een van de redenen voor Henderson om voor Ajax te kiezen, was het EK. Southgate heeft echter besloten de routinier thuis te laten, zo kwam al naar buiten via Engelse media. De voormalig aanvoerder van Liverpool nam eerder wel deel aan de EK's van 2012, 2016 en 2020 en de WK's van 2014, 2018 en 2022 en speelde tot nu toe 81 interlands.

De hele voorselectie van Engeland werd dinsdagmiddag gepresenteerd. Ook Rashford ontbreekt op de 33-koppige lijst. Manchester United-talent Kobbie Mainoo mag zich juist wel melden, net als voormalig PSV-verdediger Jarrad Branthwaite. In totaal moeten er nog zeven spelers afvallen voor de definitieve EK-selectie, die op 8 juni bekend wordt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In Engeland zijn er zorgen over de fitheid van Harry Kane. De topscorer van Bayern München heeft de laatste weken last van zijn rug. De dertigjarige topspits was dit seizoen goed voor 44 goals in zijn eerste seizoen in Duitse dienst en speelt een belangrijke rol in de plannen van Southgate, met Harry Maguire en Luke Shaw meer zorgenkindjes heeft.

In de groepsfase van het EK stuit Engeland op Servië, Denemarken en Slovenië. Tijdens de vorige Europese eindronde reikten The Three Lions tot de eindstrijd, waarin Italië te sterk bleek na een strafschoppenserie. Op het WK in Qatar strandde de ploeg van Southgate in de kwartfinale tegen verliezend finalist Frankrijk.

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer J. Henderson
Meer over J. Henderson
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.