Atlético siert thuiskomst Torres op door Real te verslaan

Reacties

Een groot aandeel had hij er zelf niet in, maar spits Fernando Torres heeft zijn eerste overwinning sinds zijn terugkeer bij Atlético Madrid direct binnen. In eigen huis won de ploeg van Diego Simeone in het bekertoernooi met 2-0 van aartsrivaal Real Madrid.

Atlético siert thuiskomst Torres op door Real te verslaan

Bij Real Madrid deden Iker Casillas en superster Cristiano Ronaldo niet vanaf het begin mee en bij de thuisploeg ontbraken vaste krachten zoals Koke, Arda Turan en Mario Mandzukic. Maar over de afwezigen had woensdag helemaal niemand het in Estadio Vicente Calderón. Het was namelijk de avond van de terugkeer van El Niño.

Na een afwezigheid van zevenenhalf jaar keerde verloren zoon Fernando Torres (foto, rechts) terug in het shirt van Atlético, de club waar hij als jonge jongen zijn loopbaan begon. Na een uitstekende tijd bij Liverpool en mindere periodes bij Chelsea en AC Milan keerde de spits woensdagavond uitgerekend in de derby met de grote vijand en stadgenoot terug in het shirt van de Rojiblancos. Zijn thuiskomst zou uiteindelijk een klein uur duren en afgesloten worden met een 2-0 zege.

De eerste helft was echter voor Real, dat afgelopen weekend bij Valencia (2-1) een reeks van 22 duels overwinningen ten einde zag komen. Daar kwam dus direct een tweede verlies bij. Toch had Real binnen een minuut al op voorsprong kunnen komen. Een kopbal van Sergio Ramos (foto, links) werd echter fraai gepareerd door doelman Jan Oblak. Omdat een kopgoal van Gareth Bale terecht werd afgekeurd wegens buitenspel en Atlético via Antoine Griezmann slechts één keer dreigend werd – Torres bleef onzichtbaar – stond het halverwege nog 0-0.

Explosie
In de 57ste minuut maakten de thuisfans zich vervolgens op voor een explosie van vreugde. Na een onnodige overtreding van Ramos op Raul Garcia, kreeg Atlético een penalty te nemen. Het thuispubliek hoopte vurig op een rake knal van Torres, maar Garcia besloot het cadeautje zelf uit te pakken: 1-0. Direct daarop werd Torres naar de kant gehaald. Vanaf de bank zag hij hoe José Giménez de 2-0 eindstand binnenkopte. De return is volgende week donderdag in Estadio Santiago Bernabéu. De winnaar van het tweeluik neemt het in de kwartfinale waarschijnlijk op tegen Barcelona.

Overige uitslagen:
Villareal – Real Sociedad 1-0
Almería – Getafe 1-1
Valencia – Espanyol 2-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.