Atlético kreeg Real als laatste over de knie in Bernabéu

Real Madrid en Atlético Madrid vechten donderdagavond in Estadio Bernabéu uit wie zich plaatst voor de kwartfinale van de strijd om de Copa del Rey. Voetbal International zet enkele feiten rond de Madrileense derby op een rij.

● Real Madrid moet op eigen veld een 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd goedmaken. Atlético-spelers Raúl García en José María Giménez maakten vorige week de doelpunten in het Vicente Calderón.

● Real Madrid is in Estadio Bernabéu al tien opeenvolgende wedstrijden ongeslagen. De Koninklijke won in die reeks alle duels met de veelzeggende doelcijfers 39-4.

● De laatste ploeg die erin slaagde Real over de knie te leggen in het eigen Bernabéu, was... Atlético Madrid. Op 13 september van het vorige jaar zegevierde de formatie van trainer Diego Simeone in La Liga met 2-1 door goals van Tiago en Arda Turan. Cristiano Ronaldo scoorde tussendoor tegen met een benutte penalty.

Mario Suarez van Atlético Madrid in duel met Real-vedette Cristiano Ronaldo.

● Real Madrid is voor eigen pubiek al vijf duels op rij zonder tegentreffer. De laatste speler die de defensie van de Madrilenen verschalkte, was Rayo Vallecano-middenvelder Alberto Bueno op 8 november van het vorige jaar (5-1 verlies). Daarna bleef de ploeg van trainer Carlo Ancelotti al 496 minuten zonder tegentreffer.

● Real en Atlético staan donderdag voor de 42ste keer tegenover elkaar in het Spaanse bekertoernooi. De onderlinge balans is in het voordeel van Real, dat zeventien keer won en elf keer verloor. Dertien keer eindigde de derby van Madrid in een gelijkspel.

● Cristiano Ronaldo bleef in zijn laatste vijf wedstrijden voor Real zónder velddoelpunt (390 minuten). Wél benutte de kersverse winnaar van de Gouden Bal een strafschop (op 4 januari in de competitiewedstrijd bij Valencia).

● Atlético Madrid bleef in zijn laatste vier onderlinge duels met de aartsrivaal ongeslagen. De ploeg van Simeone speelde dit seizoen twee duels met De Koninklijke om de Spaanse Super Cup (1-1 en 1-0 zege) en versloeg Real dus in La Liga (1-2 uit) en in de heenwedstrijd in het bekertoernooi (2-0).

● De laatste nederlaag van Atlético tegen Real dateert van de Champions League-finale van vorig seizoen op 24 mei: 4-1 na verlenging.