Messi, Neymar en Suarez: samen al 28 goals en 14 assists

Reacties

Barcelona neemt het zondagavond in Galicië op tegen Deportivo La Coruña. Na de flitsende show tegen Atlético Madrid van vorige week (3-1 zege) kijkt Spanje met interesse uit naar een nieuw optreden van het trio Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar.

Messi, Neymar en Suarez: samen al 28 goals en 14 assists

De topper tegen Atlético Madrid van afgelopen zondag was het derde competitieve duel van Barcelona waarin zowel Messi, Suarez als Neymar tot scoren kwamen. Eerder lukte dat in de Champions League-kraker met Paris Saint-Germain (3-1 zege) en in de bekerwedstrijd tegen Elche (5-0).

Het trio mágico, zoals het drietal na de topper met Atlético liefkozend wordt genoemd, begon sinds het opheffen van de schorsing van Suarez eind oktober negen keer gelijktijdig aan een wedstrijd van Barcelona. De eerste twee duels mondden uit in nederlagen tegen achtereenvolgens Real Madrid (3-1) en Celta de Vigo (0-1), maar daarna volgden zeven zeges op rij.

Messi, Suarez en Neymar waren in die negen duels samen goed voor 20 van de 25 Catalaanse doelpunten: Messi nam er elf voor zijn rekening, Neymar zes en Suarez drie. Verder bereidden de drie aanvallers in die duels gezamenlijk nog eens twaalf treffers voor.

Oogst
Als we ook de duels bekijken waarin minstens één van de drie aanvallers ontbrak in de wedstrijdselectie of slechts als invaller in het veld kwam, dan bedraagt de totale oogst van het trio 28 doelpunten en veertien assists in veertien officiële wedstrijden. Van die duels won Barcelona er tien, tegen één gelijkspel (Getafe, 0-0) en drie nederlagen (behalve de eerder genoemde verliespartijen ook nog een 1-0 verlies bij Real Sociedad).

Van de veertien assists die Messi, Neymar en Suarez dit seizoen leverden, werden er elf onderling verdeeld. Messi gaf één assist op Neymar en één op Suarez, Neymar bereidde twee goals van Messi voor en één van Suarez. De Uruguayaan liet op zijn beurt Messi twee keer scoren en Neymar zelfs vier keer. De overige drie assists van het trio gingen naar Jordi Alba (twee) en Ivan Rakitic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.