Ook tweede garnituur Barça veegt Elche van de mat

Ook zonder alle grote namen kende Barcelona donderdag geen enkele moeite met Elche: 0-4. Met veel reserves en jonge talenten plaatste de ploeg van Luis Enrique zich simpel voor de kwartfinale van het toernooi om de Copa del Rey.

Vorige week wist Barcelona dankzij doelpunten van Neymar (twee), Luis Suarez, Lionel Messi en Jordi Alba al na de heenwedstrijd (5-0) dat de return een formaliteit zou zijn. Dat straalde trainer Luis Enrique vooraf ook al uit door die vier doelpuntenmakers thuis te laten, net als Andrés Iniesta, Sergio Busquets, Javier Mascherano en keeper Claudio Bravo.

Ook Xavi bleef met een blessure achter in Barcelona, terwijl Gerard Piqué en Ivan Rakitic op de bank bleven. Daar begon ook Alen Halilovic, het Kroatische toptalent (18) dat deze zomer overkwam van Dinamo Zagreb: hij mocht na een uur zijn officiële debuut maken. Maar ook zonder het elftal aan sterkhouders was Barça op bezoek bij de ploeg van de in Nederland geboren aanvaller Garry Mendes Rodrigues (met Kaapverdië al afgereisd naar de Afrika Cup) de veel betere.

Door een prachtige vrije trap van de ervaren verdediger Jérémy Mathieu (links op de foto), zijn eerste treffer voor de club, nam Barcelona na twintig minuten al de leiding. Sergi Roberto (rechts op de foto) verdubbelde die voorsprong met een al even mooi afstandschot, waarna gelegenheidsaanvoerder Pedro de ruststand vanaf de penaltystip op het bord zetten. Daar kwam na rust alleen nog een treffer van Adriano bij: 0-4.

De ploeg van Luis Enrique wist voor de aftrap al dat het het in de kwartfinale volgende week moet opnemen tegen Atlético Madrid, dat over twee wedstrijden (2-0, 2-2) stadgenoot Real Madrid versloeg. Die ontmoetingen met de landskampioen zijn op woensdag 21 en 28 januari. De andere kwartfinales zijn Athletic de Bilbao – Málaga, Villarreal – Getafe en Espanyol – Sevilla.