Real Madrid pas laat op gang tegen Getafe

Real Madrid heeft in de uitwedstrijd tegen Getafe een moeizame overwinning geboekt. Pas na rust nam Madrid afstand: 0-3.

Madrid eindigde 2014 met een indrukwekkende zegereeks van 22 wedstrijden, maar in het nieuwe jaar kwam er zand in de motor van de voetbalmachine van trainer Carlo Ancelotti. Valencia bleek in de competitie met 2-1 te sterk en Real werd in de strijd om de Copa del Rey uitgeschakeld door aartsrivaal Atlético Madrid (2-0 verlies uit, 2-2 thuis). Tussendoor werd slechts de thuiswedstrijd tegen Espanyol (3-0) winnend afgesloten.

Ook tegen Getafe kwam Madrid moeizaam op gang. Voor het eerst dit seizoen werd in de eerste helft niet gescoord in de competitie, maar in de 63ste minuut werd de ban toch gebroken. Cristiano Ronaldo schoot binnen na goed voorbereidend werk van Karim Benzema. Door doelpunten van Gareth Bale en opnieuw Ronaldo nam Madrid vervolgens snel afstand van Getafe.

Dankzij de 3-0 overwinning verstevigt Madrid zijn koppositie in de Primera División. De voorsprong op achtervolger Barcelona bedraagt vier punten, terwijl regerend landskampioen Atlético zelfs zeven punten minder heeft.